StoryEditorOCM
KnjiževnostNOVI BROJ

Kršćanska obiteljska revija Kana u novu godinu ulazi u redizajniranom izdanju i s aktualnim temama

Piše Ivan Ugrin
14. siječnja 2022. - 11:36

Kršćanska obiteljska revija Kana u novu je godinu zakoračila redizajniranim izdanjem, moderniziranom naslovnicom i grafičkom opremom.

Središnju temu broja odražava naslov kolumne Stjepana Balobana: Sloboda savjesti i autoritet. Tema je potaknuta pandemijom COVID-a, osobnom i zajedničkom odgovornošću te s problemima s kojima se danas susrećemo.

Ipak, koronovirus sam po sebi nije središnja tema ovogodišnjega prvoga broja Kane. Dio tekstova bavi se istaknutim likovima, poput članka Sveti Toma Akvinski – apostol modernog doba (Krešimir Cerovac) ili pak Naš Dante (Krešimir Šimić).

Svi Predsjednikovi birači

Fra Darko Tepert piše o Miru Božje blizine i kršćanske ljubavi, a Ivan Šarčević nastavlja pisati o Isusovim sretnim ljudima, ovoga puta pod naslovom Milosrdan je čovjek Bogu najsličniji.

Kana je i ovoga puta prožeta i aktualnim temama poput stalne rubrike Josipa Grpca Pitanje sadašnjega trenutka u kojem je autor tematizirao prijedlog dokumenta Helene Dalli u EU, pod nazivom Unija jednakosti (Union of Equality) koji je u medijima i javnosti podigao dosta prašine.

image
Kršćanska obiteljska revija Kana
Kršćanska sadašnjost

Aktualnostima u društvenom i političkom životu bavi se i Tonči Tadić u tekstu Svi Predsjednikovi birači, kao i Stanko Uršić u tekstu Suverenost, u siječnju, A. D. 2022.

Među suvremenim temama iz područja psihologije, društvenoga života i medija izdvajamo zanimljiv članak Martine Vuk Grgić, Psihološka stigma – otklon ili perspektiva, članak Ane Žulec Brzina, savršenstvo ili drugi ljudi – što nas pokreće?, Paradoks sretne i radosne starosti iz pera Slavice Dodig, Moje obraćenje Josipa Sanka Rabara itd.

Priča iz misijskog života i pretplata

Novi broj Kane posebno se ističe i po tri zanimljiva intervjua. Tu je razgovor s književnicom i slikaricom Ljiljanom Matković-Vlašić o njezinoj novoj knjizi Zašto sam slikala? uz koju je otkrila niz sudbinskih trenutaka, promišljanja o životu i umjetnosti, kao i vjeri.

Aldo Sinković razgovarao je pak s dr. Michaelom Jonasom, pastorom Evangeličko-luteranske zajednice u Rimu o ekumenizmu i zajedništvu, dok Trpimir Alajbeg donosi zanimljivu priču iz misijskog života i razgovor sa sestrom Ivanom Margarin FDC, ravnateljicom Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.

Početak godine pravo je vrijeme i za pretplatu na kvalitetnu tiskovinu, a svi oni koji žele da ova suvremena obiteljska revija stiže na njihovu adresu svakoga mjeseca, pretplatiti se mogu za samo 143 kune godišnje (pretplata@ks.hr). Kana se može kupiti i pojedinačno po cijeni od 13 kuna, ili pak kao e-izdanje po cijeni od 10 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 23:09