StoryEditor
KazalištePREMIJERA

‘Matilda iz ulice‘ Teatra danSing povela pobunu u Domu mladih

Piše Gordan Jelavić
16. listopada 2020. - 19:32

Buntovna "Matilda iz ulice" preduhitrila je kazališni lockdown i povela družinu od četrdesetak polaznika Teatra danSing u četvrtak navečer u dvorani splitskoga Doma mladih. Od siječnja najavljivan projekt voditeljice studija Brune Reić napokon je ugledao svjetla pozornice. Uz sve mjere predostrožnosti obitelj i prijatelji mladih plesača i pjevača mogli su uživati u duhovitoj pinkfloydovskoj pobuni učenika (i profesora) protiv zločeste i korumpirane ravnateljice.

Mješavina raznih stilova plesa, od klasičnog baleta, preko latinoameričkih pokreta i stepa omogućila je djeci da pokažu što su sve marljivo vježbali posljednjih mjeseci u dvorani Filipa Devića na Bačvicama.

Književno djelo britanskog pisca Roalda Dahla prilagođeno je aktualnom hrvatskom trenutku tako da je svatko u likovima lako mogao prepoznati nekoga iz stvarnoga života. Smijeha nije nedostajalo, ali ni suza radosnica jer su nadahnuti glumci u jednosatnom mjuziklu svoju maskiranu publiku dobro zabavili i ispunili roditeljskim ponosom.

Njihovi mentori također mogu biti zadovoljni jer su u publici sigurno dobili buduće polaznike studija koji bi rado uskočili na daske koje život znače, pogotovo u ovim tmurnim danima.

Spomenimo da je tekstove napisala Nataša Božinović, pjesme Franko Bonači, kostime je izradila Linda Kavelj, a za glumu je bila zadužena Andrea Mladinić. Plan je da se u idućim mjesecima predstava ponudi široj publici, ako okolnosti to budu dopuštale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. listopad 2020 10:03