StoryEditorOCM
Izbori 2021HDZ NA PELJEŠCU

Uz poljoprivredu i turizam Pelješac svoju priliku vidi i kroz razvoj selektivnih oblika turizma

Piše dv
9. svibnja 2021. - 21:39

U luke na području Dubrovačko-neretvanske županije, kroz 46 projekata, do sada je uloženo ili osigurano financiranje u visini oko 700 milijuna kuna. Među ugovorima koji su na korak od realizacije je i onaj za luku Perna vrijedan oko 110 milijuna kuna – rečeno je danas tijekom posjeta Orebiću i Trpnju kandidata HDZ-HSS-HSLS-HSU-HS za župana Nikole Dobroslavića, kandidata za njegovog zamjenika Joška Cebala i saborskog zastupnika HDZ-a Branka Bačića. Izgradnja nove trajektne luke omogućit će kvalitetniji, održiviji i ugodniji boravak stanovnicima, a uz luku se rješava i projekt obilaznice Orebića što će smanjiti gužve u samom centru Orebića. To će značajno poboljšati kvalitetu života žitelja ovog kraja – smatra kandidat HDZ-a i partnera za načelnika općine Orebić Tomislav Ančić.

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić podsjetio je da je izgradnja škole i školske sportske dvorane u Orebiću sufinancirana sredstvima dvaju europskih fondova te od strane Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Orebić. Među značajnijim infrastrukturnim projektima na ovom području i rekonstrukcija lokalne ceste Trpanj – Velika Prapratna – Crkvice – Osobljava – Sreser.

U razgovorima s mještanima Trpnja i u društvu kandidata za načelnika općine Trpanj Jakšu Frankovića najavljen je i projekt energetske obnove ambulante u Trpnju. Uz poljoprivredu i turizam ovaj dio Pelješca svoju priliku vidi i kroz razvoj

selektivnih oblika turizma, poput cikloturizma, a županija je već dala potporu projektu u kojem je uređeno 40 kilometara biciklističke staze od Orebića do Trpnja, priopćio je ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:04