StoryEditorOCM
Izbori 2021LOKALNI IZBORI 2021.

Predstavnici nezavisne liste ‘Ajmo Makarska‘: ‘Nismo zamorci da samo promatramo kako se grad neprestano uništava!‘

3. svibnja 2021. - 15:20

Makarska je dobila i sedmoga gradonačelničkog kandidata i nositelja liste za Gradsko vijeće, i to Stjepana Zelića iz nezavisne liste Ajmo Makarska koji se medijima predstavio zajedno s dijelom svog tima – Majom Šabić, Vedranom Kazazićem, Željkom Boban, Antonijem Milunovićem i kandidatom za dogradonačelnika Jurom Pribisalićem, na palubi turističkog broda "Calypso". Kako je kazao Zelić, Makarska u posljednja tri desetljeća proživljava neviđenu devastaciju koja je izražena kroz gotovo sve segmente života.

– Malo tko danas u Makarskoj može potvrditi da živi kao što se živjelo prije nekih 15 do 30 godina. Makarske gradske vlasti nemaju jasnu viziju razvoja grada Makarske u pravcu da Makarska postane jedna od vodećih turističkih destinacija na ovom dijelu Jadrana. Posljedice devastacije vidljive su na svakom koraku, Makarska je izgubila epitet grada i kao takva zaslužuje promjene, a makarske plaže se učestalo nasipavaju neadekvatnim materijalom, a sve u pravcu razvoja masovnog turizma, za koji smatram da Makarskoj nije potreban – kazao je Zelić, dodavši da na makarskim prometnicama vlada kaos, a trend iseljavanja mladih je svake godine sve veći i veći, i kako kaže, u vezi toga se ne poduzima ništa.

Nepopravljiva šteta

– Gradske vlasti se umirovljenika i nezaposlenih sjete dva puta godišnje, za Božić i Uskrs. Mogao bih ovako nabrajati unedogled i sve ovo nezadovoljstvo o kojem pričam je glavni razlog mog političkog angažmana za budućega gradonačelnika Makarske – kazao je Zelić, dodavši da Makarani više ne žele da se eksperimentira njihovim sudbinama.

– Nismo nikakvi zamorci da samo promatramo kako se Makarska iz godine u godinu uništava kao da je neka lopta, pa se može slobodno šutirati nogom kako bilo kome padne na pamet, a da se pri tome ne razmišlja gdje će ta lopta završiti i što će se s njom dogoditi – rekao je Zelić, koji je napomenuo da je Makarskoj godinama nanesena trajna i nepopravljiva šteta.
Kako je kazao, kao budući gradonačelnik Makarske, zalagat će se za umirovljenike i nezaposlene za koje se Grad dužan brinuti tijekom cijele godine, a ne samo za blagdane, kao što je do sada bilo pravilo.

Graditi se treba...

– Božićnicu i uskrsnicu umirovljenicima ćemo povećati na 500 kuna, a tijekom cijele godine ćemo sufinancirati režijske troškove, kao i troškove hrane i ostale potrepštine jer Grad Makarska to može. Pokrenut ćemo projekt ''Žena, majka, kraljica, odgajateljica'' kroz koji ćemo sufinancirati svaku majku s četvero i više djece mjesečno s 5000 kuna dok najmlađe dijete ne završi osnovnu školu. Pokrenut ćemo naknadu za novorođenčad na način da svaki roditelj za prvo dijete dobije 4000 kuna, drugo 8000 kuna, treće 14 tisuća kuna i četvrto dijete i svako sljedeće 20 tisuća kuna jednokratno – istaknuo je Zelić, dodavši da je problem Makarske prekomjerna izgradnja. Oni nisu za moratorij na gradnju jer se Makarska mora nastaviti razvijati, međutim, tražit će izmjenu Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije kao i uvođenje generalnog urbanističkog plana kroz koji će se precizirati zone gradnje.

– Ne želimo davati isprazna i lažna obećanja na koja je većina građana navikla, a, nažalost, neki su se i pomirili s tim – kazao je Zelić.

‘Ajmo Makarska da ne bude Ajme Makarska‘

Prema riječima nekadašnjega gradskog vijećnika Jure Pribisalića, kandidata za dogradonačelnika liste Ajmo Makarska, bolja Makarska nije nestala, već je zatrpana lošim odlukama gradskih vlasti posljednjih 30 godina, a koji su gledali svoj osobni interes, a ne interese građana Makarske.

– Bio sam gradski vijećnik i tada sam rekao da se više nikada neću baviti politikom, ali politika se svakodnevno bavi sa mnom. I zato sam odlučio pridružiti se ovom jakom timu i dati svoj doprinos za bolju Makarsku. Naš slogan je Ajmo Makarska, a ja bih rekao: –​ Ajmo Makarska da ne bude Ajme Makarska – kazao je Pribisalić, dodavši da će se stranka posebno zalagati za školstvo i gradnju vrtića na Dugišu, kao i za sportske klubove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:52