StoryEditorOCM
Izbori 2021Joker zovi

Kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu Nansi Ivanišević otvorila besplatan broj za građane: Želim čuti vaše sugestije, probleme, ideje, zahtjeve...

Piše Tanja Giovanelli
27. travnja 2021. - 16:11

Građani Splita su oni koje želim ćuti. U važiti njihovo mišljenje trebalo bi biti temelj rada odgovornih političara i uprave u demokraciji. Voljela bih se sresti sa svakim stanovnikom našeg grada, i čuti što je "malom, običnom građaninu" u interesu, ali to je nemoguće, pa sam otvorila posebnu liniju za WhatsApp poruke. Želim čitati vaše sugestije, probleme, ideje, zahtjeve, i tako ću nastaviti dobijem li vaše povjerenje - ističe Nansi Ivanišević, kandidatkinja za gradonačelnicu, navodeći kako je već u prvih par dana od objave broja dobila brojna pitanja i primjedbe.

Iz Stobreča joj, kaže, ukazuju na probleme pristupa školi, s Gripa na neuređenosti površina Koteksa, s Mertojaka na probleme zapuštenih parkova za djecu, a sa Splita 3 na davno uplanjenu crkvu.

-Sugrađani su ogorčeni što Split, usprkos tome što je jedna od najljepših metropola Mediterana propada. Između ostalog traže i uvođenje smjerova studiranja koji postoje u Zagrebu, a ima tu i naših spli'skih duhovitih pitanja. Usprkos fizičkim zahtjevima kampanje odgovaram na sve, jer vidim koliko nam nedostaje izravna komunikacija, jer su se dosadašnje uprave otuđile, nadam se ne nepovratno. Dobijem li povjerenje, ovaj broj ostat će i dalje direktna veza s građanima, bez ikakvih posrednika - govori Ivanišević, pa dodaje kako ˝smo se u Splitu previše puta opekli s onima koje mišljenje građana ne zanima, te koji tjeraju po svome i zadovoljavaju biznis ili uskostranačke interese, čekajući nove izbore, a čije kandidature ni ovaj puta ne izostaju.

Glasačima, kako navodi, nudim svoje ime, kao i poštovanje prema svima koji vole Split, uz poziv da mu zajedno vrate zasluženi sjaj. Na mjestima na kojima se prikupljaju potpisi za njenu kandidaturu stoji, kaže, bilježnica za sugestije, koja će joj, dodaje, ako ne ništa drugo ostati za uspomenu. Dobije li, pak, povjerenje birača za bitne odluke će, kako ističe tražiti njihov izravan glas.

- Počnimo zajedno, pošaljite mi poruku, pitanje, prijedlog... WhatsApp broj je 099 52 42 077, a cijena 0 kn, kao što i sami znate- poziv je ove kandidatkinje za mjesto gradonačelnice, uz krilaticu - nek se čuje glas grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:56