StoryEditorOCM
Izbori 2021novi mandat

Imoćani za kontinuitet: HDZ-ovac Budalić slavi uvjerljivu pobjedu nezavisnim Rebićem i poručuje da će i dalje biti ‘gradonačelnik od riči‘

Piše Braco Ćosić
30. svibnja 2021. - 22:20

Dosadašnji imotski gradonačelnik Ivan Budalić (HDZ) na jučerašnjim izborima pobijedio je nezavisnog protukandidata Bruna Rebića sa za lokalne prilike respektabilna 702 glasa.

Budalić je osvojio povjerenje 2578 birača ili 56,4 posto, a Rebić 1876 glasova. U izbornom stožeru HDZ-ova kandidata počelo se slaviti već malo poslije 20 sati kada su počeli pristizati rezultati iz Vinjana Gornjih i Donjih, jer je njihov stranački kandidat vodio na gotovo svim izbornim mjestima.

- Mi smo na jedan način nagrađeni za prethodni mandat. Zahvaljujem građanima na podršci jer su nas sada dodatno usmjerili prema onim planovima i projektima koje smo najavili i koje namjeravamo realizirati. Išao sam sa sloganom "Gradonačelnik od riči" i kakav bi bio ja čovjek, prvo prema svojoj obitelji i djeci da ne ispunim ono što sam obećao. Istina, očekuje nas veliki posao, ali smo ga spremni i realizirati i odraditi u interesu svih građana - naglasio je novi-stari imotski čelnik.

U taboru njegova protukandidata Bruna Rebića mirno su primili rezultate izbora.

- Čestitke mojem protukandidatu na pobjedi i velika zahvala svim onim sugrađanima koji su mi dali podršku i glasali za mene u drugom krugu. To mi je samo vjetar u leđa da branim interese građana u Gradskom vijeću i to ću svim srcem činiti. Nadam se toplo da će budući gradonačelnik i njegov tim u Vijeću biti konstruktivni, da će s razumijevanjem i uvažavanjem primati naše dobronamjerne sugestije, a sve za dobrobit Imotskog i svih njegovih građana. Do sada takve suradnje s njihove strane nije bilo. I mojih gotovo dvije tisuće glasova u drugom krugu upozorava da građani hoće određene promjene - kazao je Rebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:02