StoryEditor
ŽupaZAJEDNIČKI NAPORI |

ZA POBOLJŠANJE PRIJEVOZA PACIJENATA Općina Župa dubrovačka osigurala sredstva za sanitetsko vozilo

Piše Dv
23. studenog 2020. - 15:14
Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan u ponedjeljak su u prostorijama Općine potpisali Ugovor o kapitalnoj donaciji za nabavku kombi vozila za sanitetski prijevoz za potrebe prijevoza pacijenata Općine Župa Dubrovačka i Općine Konavle.

Donacijom osiguranom iz Proračuna Općina Župe dubrovačke i Općine Kanavle, nabavit će se kombi vozilo za sanitetski prijevoz koje će Dom zdravlja Dubrovnik svojim sredstvima doraditi i iz običnog vozila prenamjeniti u medicinsko. Vozilo čija je vrijednost 300 tisuća kuna će biti opremljeno potrebnom medicinskom opremom, sjedalicom, nosilima, dodatnim hlađenjem, defibrilatorom kao i svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, a sve u skladu prema normama EU HRN1789.

Prije dvije godine istim modelom, zajedničkim financiranjem Općine Župa dubrovačka, Općine Konavle i Doma zdravlja nabavljeno je sanitetsko vozilo, a kako bi se dodatno poboljšala zdravstvena zaštita žitelja ovih dviju općina zajedničkim financiranjem osigurana su sredstva za nabavku još jednog snitetskog vozila.

Na taj način poboljšat će se prijevoz iz Župe i Konavala ka Općoj bolnici Dubrovnik, kao i prijevoz pacijenata iz bolnice u kliničke centre Zagreb, Split, Rijeka.
26. lipanj 2022 08:10