StoryEditorOCM
ŽupaOpćinsko vijeće Župe dubrovačke

U slučaju bilo kakve promjene trase brze ceste kroz Župu, tražit će se nova Studija utjecaja na okoliš i dopuna Studije izvedivosti

Piše dv
14. rujna 2023. - 21:58

Na večeras održanoj tematskoj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka, a sve vezano za problematiku izgradnje brze ceste, na kojoj su uz općinske vijećnike nazočili i zainteresirani građani, usvojen je zaključak u kojem su iznesene primjedbe na Studiju utjecaja na okoliš brze ceste Dubrovnik – zračna luka. Primjedbe su iznesene kako na samu studiju tako i na tehnička rješenja koja bi štetno utjecala na stanovništvo i okoliš Župe dubrovačke.

Također, na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a usvojen je i zaključak u kojem Općinsko vijeće ne prihvaća „donju“ varijantu brze ceste (V1b) dok se detaljno ne obradi „gornja“ varijanta – iznad sela Postranja (V2), a sve kako bi se mogla odabrati ona varijanta koja je najbolja za Župu dubrovačku.

Nadalje, u slučaju bilo kakve promjene trase ili odustajanja od dijela trase bilo koje varijante na cijeloj dionici od čvora Osojnik do zračne luke, Općinsko vijeće zahtjeva od investitora Hrvatskih cesta d.d. dopunu dokumenta Studije izvedivosti i izradu nove Studije utjecaja na okoliš, ponovnu analizu i usporedbu tzv. „gornje“ i „donje“ varijante kroz Župu dubrovačku, a sve kako bi se odabralo najoptimalnije rješenje za stanovništvo, okoliš i cjelokupan prostor naše Općine.

30. travanj 2024 18:56