StoryEditorOCM
ŽupaGROBLJE DUBAC:

RAZGOVARALI FRANKOVIĆ I NARDELLI Tema sastanka tijek radova. Prva faza se završava koncem ove godine

Piše dv
21. lipnja 2021. - 15:28

U Župi dubrovačkoj danas je održan radni sastanak gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića s načelnikom općine Silviom Nardellijem i direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom. Tema sastanka bila je tijek i nastavak radova na izgradnji groblja, kao i osvrt na dosadašnju dinamiku realizacije ovog kapitalnog projekta, posebice s obzirom na financijsku krizu uzrokovanu virusom COVID-19 i drastično smanjene prihode proračuna.

U tom kontekstu, na sastanku se razgovaralo o modelima financiranja druge etape projekta za koji je prethodno ishođena pravomoćna dozvola, a obuhvatit će izgradnju samih ukopnih mjesta i objekata u obuhvata groblja. Društvo Groblje Dubac, rečeno je, uskoro će započeti s pozivima građanima koji su podnijeli zahtjeve za grobnim mjestima, a dodjela istih će se obavljati prema redoslijedu zaprimanja zahtjeva. Broj zaprimljenih zahtjeva nešto je manji od 1900, a ovisno o tipu grobnice cijene će se kretati od 46 do 81 tisuću kuna.

Na gradilištu su u tijeku završni radovi na izgradnji 1. etape, a koja uz jednokilometarsku dvotračnu cestu sa svom potrebnom infrastrukturom uključuje dva velika parkirališta s 200 mjesta, nogostup, stepeništa, ograde, javnu rasvjetu i elemente hortikulturnog uređenja. Predviđa se kako će ova faza biti u potpunosti završena do kraja 2021., s obzirom na to da su se radovi zbog situacije s koronavirusom u proteklom razdoblju odvijali smanjenim intenzitetom.

Groblje Dubac složen je i važan projekt za Grad Dubrovnik i Župu dubrovačku jer će građanima nakon niza godina omogućiti kupovinu grobnica po prihvatljivim cijenama. Ukupno je na ovom prostoru moguće smjestiti 3.550 grobnih mjesta, što će se sukladno potrebama i zahtjevima, dograđivati u narednim razdobljima.

18. travanj 2024 16:53