StoryEditorOCM
ŽupaFINANCIRANO IZ EU |

POJAČANJE U PROTUPOŽARNOJ SEZONI Stiglo moderno vatrogasno vozilo za DVD Župa dubrovačka

Piše dv
18. lipnja 2021. - 14:51

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović na nedavno održanoj koordinaciji sa načelnikom Nardellijem najavio je kako će DVD Župa dubrovačka u ovu protupožarnu sezonu ući još spremnije, jer se očekuje dolazak novog vatrogasnog vozila.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer je na policijskoj akademiji u Zagrebu izvršio primopredaju 23 nova vozila javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Novo suvremeno vatrogasno vozilo dodijeljeno je i djelatnicima DVD-a Župa dubrovačka.

Riječ je o vatrogasnom vozilu najavljenom u okviru Projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a koje vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, a sve iz sredstava EU fondova. Vrijednost doniranog vozila veća je od 2 milijuna kuna.

Vozilo su u Postranje iz Zagreba doveli zapovjednik Željko Miloslavić i njegov zamjenik Štefi Bogdan, a uz župske vatrogasce dočekali su ga županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, predsjednik skupštine DVD-a Niko Miloslavić, općinski načelnik Silvio Nardelli, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, kao i bivši zapovjednik društva Nikola Miloslavić Ćumo.

Donirano vozilo dodatno će unaprijediti rad uzornog župskog vatrogasnog društva. Predstavnici DVD-a i općine izrazili su spremnost da jedno svoje starije vozilo ustupe nekom od dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a sve kako bi se poboljšala zaštita od požara na području cijele Županije.

24. travanj 2024 19:11