StoryEditorOCM
ŽupaPOGLEDAJTE KAKO IZGLEDA

Općina Župa dubrovačka uredila vanjsko vježbalište pokraj škole na Mljekari uz sufinanciranje Hrvatske Lutrije

Piše dv
5. prosinca 2023. - 17:14
Općina Župa dubrovačka uredila vanjsko vježbalište pokraj ‘‘nove škole‘‘ na Mljekari uz sufinanciranje Hrvatske Lutrije d.d.

Prije par dana dovršeno je uređenje vježbališta neposredno uz Osnovnu školu Župa dubrovačka.

Ukupna vrijednost radova na predmetnom vježbalištu iznosila je 47.831,25 eura (s uključenim PDV-om), od čega je Hrvatska Lutrija participirala s 12.000,00 eura dok je ostatak sredstava osigurala Općina Župa dubrovačka.

Naime, krajem 2022. godine Općina Župa dubrovačka javila se na natječaj koji je raspisala Hrvatske Lutrije te je dobila namjenska sredstva za opremanje vanjskog vježbališta. Lokacija je dogovorena s Osnovnom školom Župa dubrovačka, a nakon izrade projektne dokumentacije i provedbe javne nabave pristupilo se izvođenju radova.

Vježbališta je opremljeno s 7 sprava za vježbanje, od kojih je jedna namijenjena osobama s invaliditetom.

Vježbalište su i službeno otvorili članica uprave Hrvatske lutrije, gđa. Nikolina Klaić, općinski načelnik, gosp. Silvio Nardelli te ravnatelj Osnovne škole, gosp. Anton Jurkić.

Ova investicija je samo nastavak niza ulaganja u sportsku infrastrukturu koje Općina Župa kontinuirano provodi posljednjih godina, nakon dovršetka multifunkcionalnog dječjeg i sportskog igrališta Brašina ove godine, otvoreno je isto takvo igralište u naselju Mandaljena (vrijednost svih radova uključujući i cjelovito uređenje sustava odvodnje oborinskih voda bila je 206.000,00 eura s uključenim PDV-om), a dovršena je i izrada projektne dokumentacije za sanaciju i uređenje sportskog i dječjeg igrališta u naselju Gornji Brgat.

Također, započeta je izgradnja dječjeg igrališta u naselju Čibača (ugovorena vrijednost radova u iznosu 237.966,88 eura s uključenim PDV-om), a dovršetak radova očekuje se u prvoj polovici 2024. godine.

Neposredno uz danas otvoreno vježbalište planirano je i uređenje dječjeg igrališta procijenjene vrijednosti gotovo 65.000,00 eura (s uključenim PDV-om), a radovi su planirani već početkom 2024. godine.

Osim ulaganja u uređenja i izgradnju novih dječjih i sportskih igrališta, Općina kontinuirano ulaže u održavanje svih postojećih igrališta pa je tako u tijeku zamjena reflktora na igralištima Plat, ‘‘stara škola‘‘ na Kantulama te na igralištu ‘‘nove škole‘‘ na Mljekari.

Na Natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini objavljenom od strane Ministarstva turizma i sporta, Općina Župa dubrovačko uspješno je prijavila projekt ‘‘Nabava i ugradnja umjetne trave na malo nogometno igralište u sklopu SRC-a Čibača‘‘ te dobila iznos od 25.290,00 eura što predstavlja 75 % sredstava potrebnih za realizaciju projekta (ukupna vrijednost projekta je 31.612,50 eura s uključenim PDV-om). Projektom je planirana zamjena postojeće dotrajale umjetne trave na malom nogometnom igralištu te postavljanje mobilnih golova s mrežama. Općina Župa dubrovačka osigurala je ostatak sredstava, provela natječaj te se dovršetak radova očekuje do konca ove godine.

30. travanj 2024 01:17