StoryEditorOCM
ŽupaZAPOČELI ZEMLJANI RADOVI:

NASTAVAK ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU Za ŠRC Čibača općina Župa dubrovačka osigurala dodatnih 422.000 kuna

Piše dv
23. veljače 2021. - 14:45

Nakon uspješne izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom, čime su se stvorili uvjeti za rekonstrukciju glavnog terana, Općina Župa dubrovačka u suradnji s NK Župa dubrovačka nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu u Športsko rekreacioni centar (ŠRC) Čibača.

Naime, započeli radovi na rekonstrukciji glavnog nogometnog terena i trebali bi trajati nešto manje od dva mjeseca. Kako smo već izvještavali, Središnji državni ured za šport pri Ministarstvu turizma i športa, prošle je godine raspisao javni poziv za sufinanciranje ulaganja u športsku infrastrukturu, na koji je Općina kandidirala projekt rekonstrukcije glavnog nogometnog terena s prirodnom travom u Čibači, te je između brojnih projekata isti odabran za sufinaciranje od strane Ministarstva turizma i športa u ukupnom iznosu od 418.000 kuna.

Općina Župa dubrovačka u svom proračunu za 2021. godinu osigurala je dodatnih 422.000,00 kuna.

image
Započeli su radovi na rekonstrukciji glavnog nogometnog terena NK Čibača

Glavni nogometni teren NK Župa dubrovačka od svoga početka korištenja 80-tih godina prošlog stoljeća nije doživio značajnija ulaganja, osim što su sve dosadašnje uprave kluba ulagale ogromne napore kako bi se teren donekle održao u stanju prikladnom za održavanje službenih nogometnih utakmica. Ovom rekonstrukcijom, na terenu će se najprije skinuti površinski sloj zemlje, te izvršiti niveliranje tj. ispravljanje značajnih depresija i padova. Nakon toga će se u jednom dijelu terena postaviti drenažne cijevi za odvodnju, te kompletan sustav podzemnih rasprskivača vode s vodenom pumpom za postizanje dostatnog pritiska i automatskim programatorom. Na kraju se nanosi novi sloj površinske zemlje obogaćene kvarcnim pijeskom i mineralnim gnojivima, te zasijava novo travno sjeme. Teren će biti opremljen novim fiksnim golovima, te s dva kompleta mobilnih golova većih i manjih dimenzija.

Briga o djeci i mladeži svakako su prioritet Općine Župa dubrovačka, te će rekonstrukcija glavnog nogometnog terena NK Župa dubrovačka značajno doprinjeti još boljim uvjetima za trenažne procese i natjecanja kako seniorskoj ekipi i veteranima kluba, tako i velikom broju djece i mladeži kojih u ovom trenutku u NK Župa dubrovačka ima nevjerovatna 302 člana.

19. travanj 2024 23:40