StoryEditorOCM
ŽupaNASTAVA

Mali Župljani učili o radu Općine

Piše PSD.
11. ožujka 2020. - 14:38
Učenici 2. a razreda Osnovne škole Župa dubrovačka predvođeni svojom učiteljicom Renatom Pavlin i asistenticom Anom Ljubimir danas su došli u posjet Općini Župa dubrovačka
Učenici 2. a razreda Osnovne škole Župa dubrovačka predvođeni svojom učiteljicom Renatom Pavlin i asistenticom Anom Ljubimir danas su došli u posjet Općini Župa dubrovačka kako bi se upoznali sa djelovanjem Općine.
U sklopu projekta “Svaki tjedan roditelj jedan“ učenici su se na zanimljiv način upoznali sa zanimanjem komunalnog redara i voditelja društvenih djelatnosti, a koje su im u velikoj vijećnici predočili Ivin tata Igor i Ivičina mama Katarina. Mama Katarina ih je kroz priču i prezentaciju upoznala sa ljepotama župskog kraja i društvenim djelatostima koje obavlja, a tata Igor prezentirao je svoj nimalo lak posao. Svakodnevno brinuti o čistoći i urednosti naše Župe, te rješavati mnogobrojne situacije na terenu često je i stresan posao.
Djeca su postavljala zanimljiva pitanja, te napisali i svoje prijedloge i ideje za poboljšanje života i rada u našem mjestu. Tako su predložili da se napravi vodeni park za djecu na plaži, da se napravi igralište u dvorištu škole i klizalište u sklopu župskog adventa. Bilo je i ozbiljnijih prijedloga kao što su popravak hotela u Kuparima, pomoć bolesnoj djeci i uklanjanje pasa sa školskog dvorišta.
Nakon posjeta Općini učenici su obišli mjesto u kojem žive, istraživali njegove posebnosti kao i obilježja primorskog zavičaja kojeg trenutno obrađuju.
Za njih je ovo bio nastavni dan u kojem su mnogo toga naučili na praktičan način, lijepo se podružili uživajući u ugodnom vremenu i ljepotama našeg kraja.
20. travanj 2024 06:05