StoryEditorOCM
ŽupaNAKON OPĆINSKOG VIJEĆA |

IZ ŽUPKE PORUČILI: Šokirani smo izjavama načelnika, projekt rušenja i izgradnje novog hotela u Kuparima danas se ocjenjuje kao nerealan

Piše DV
9. veljače 2021. - 17:43

Nakon sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka koja se održala u utorak, priopćenjem su se oglasili iz Župske stranke kojeg prenosimo u nastavku:

"Na jutros održanoj 29. Sjednici vijeća Općine Župa dubrovačka u kojoj se uglavnom raspravljalo o prvom rebalansu proračuna za ovu godinu, načelnik je iznio niz šokantnih stavova koji na žalost potvrđuju na koji način on vidi ulogu Općine Župa dubrovačka u razvoju naše zajednice.

Projekti izgradnje i uređenja pothodnika o kojima se već četiri godine govori, projekt komunalne Lučice Srebreno, rušenje i izgradnja novog hotela u Kuparima, dakle projekti o kojima dugi niz godina sam načelnik govori i na kojima se “radi”, iste danas načelnik ocjenjuje kao nerealne projekte za koje izražava sumnju da će se ikada realizirati. Postavlja se pitanje čemu se stanovnici ove Općine mogu nadati kad sam načelnik ne vjeruje u ono što već godinama obećava i predstavlja kao program svoga rada.

Općina Župa dubrovačka osim proračuna ima i niz drugih dokumenata kojima se definiraju razvojni programi i planovi, međutim, u praksi se njih aktualna vlast ne drži. Šokirani smo takvim stavom načelnika, koji kao i inače odgovornost za manjak realizacije spomenutih ali i drugih projekata, prebacuje na druge institucije i tijela vlasti. Kako je moguće da druge sredine, poput Općine Konavle, uspješno pripremaju projektnu dokumentaciju i javljaju se na natječaje za dobivanje sredstava iz fondova EU, kako je moguće da manje sredine od nas, koje imaju bitno manji proračun uspijevaju graditi sportske centre, dječje vrtiće, domove za starije i nemoćne, uređuju komunalne lučice, trgove i nemaju problema s “administracijom”. Kako je moguće da baš naša Općina nije u posljednje četiri godine uspjela uspostaviti održivi zakonit način prikupljanja otpada. Kako je moguće ignorirati činjenicu gdje su upravo članovi Župske stranke prije četiri godine predlagali nabavku mobilnog reciklažnog dvorišta, a kojega su se vladajući sjetili tek danas? Je li doista domet ove Općine izgradnja 200 metara trotoara godišnje?

Problem je jasan, trenutna vlast u Općini nema plan i nema viziju Župe dubrovačke kao uređenog i modernog mjesta.S proračunom koji se kreće u visini od 50.000.000,00kn se može raspolagati bitno drugačije i taj proračun, uz orijentaciju na apliciranje na natječaje za dobivanje sredstava iz EU fondova, uz aktivnu suradnju i komunikaciju s ministarstvima, s gospodarstvenicima i stanovnicima Župe dubrovačke, moguće je ostvariti sve projekte koji su od značaja za stanovništvo Župe dubrovačke. Od pasivnog promatranja, kojemu sad svjedočimo nema ništa", stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik stranke, Antun Bašić.

19. travanj 2024 06:41