StoryEditorOCM
ŽupaPOSJET NOVE UPRAVE |

ČELNICI ŽUPE NA SASTANKU S INVESTITORIMA U Kupare ulazi Dabrovićev 3LHD, rušit će se svi hoteli osim zaštićenog Granda

Piše Anđelka Kelava
17. veljače 2021. - 16:26

Načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli sastao se danas s predstavnicima tvrtke Avenue ulaganja d.o.o Alinom Yuvakajevom i Marijanom Tkacem, a tema razgovora bila je investicija kompleksa Kupari. Sastanku je nazočio i arhitekt iz renomirane hrvatske tvrtke 3LHD Marko Dabrović.

- Nakon dva sastanka u Ministarstvu graditeljstva i državne imovine na naše traženje oko realizacije projekta Kupari i sukladno obećanjima investitora kako će tijekom siječnja ove godine doći u Župu dubrovačku s detaljnim informacijama o projektu, evo to se i dogodilo. Doduše, s kašnjenjem od mjesec dana jer je član Uprave Avenue ulaganja obolio od covida-19. Nas je posebno interesiralo u kojoj je fazi izrada projektne dokumentacije projekta Kupari. Podsjetimo se da je u ovo vrijeme prošle godine Općina Župa dubrovačka ispunila svoje obveze Ugovora s Vladom RH, a tiču se izrade Urbanističkog plana uređenja Kupari 1. Bilo je to u veljači prošle godine, a rok za izradu cjelokupne projektne dokumentacije je dvije godine – kazao je načelnik Silvio Nardelli.

Dodaje kako su od investitora dobili informaciju da je idejni projekt u fazi izrade, a očekuje se ba bi u lipnju  ove godine podnijeli zahtjev za dobivanje lokacijske dozvole, te će se nakon dobivanja te dozvole započeti izrada glavnog izvedbenog projekta.  Već ranije je potpisan Ugovor između investitora i tvrtke 3LHD, za kompletnu projektnu dokumentaciju, ne samo za izradu idejnog projekta, već i glavnog i izvedbenog projekta.

- Osim tvrtke 3LHD, u izradu projektne dokumentacije uključeno je dosta međunarodnih stručnjaka. Što se tiče dinamike dokumentacije, nakon dobivanja lokacijske dozvole, koja se očekuje u lipnju, sukladno već potpisanom Ugovoru kreće se s izradom Glavnog izvedbenog projekta. Posebno nas je interesirao i plan investitora oko rušenja postojećih objekata koji su projektom predviđeni za uklanjanje, a to su praktički svi objekti osim hotela Grand, koji je pod konzervatorskom zaštitom i bit će rekonstruiran prema konzervatorskim smjernicama.

Investitor nas je obavijestio da demontaža znači skidanje svih metalnih dijelova, kao što su konstrukcija bazena, zatvora i svega što nije čisti beton. Nakon demontaže krenulo bi i rušenje svih tih objekata, a mi smo tražili i točan dinamički plan, a što nam je investitor obećao dostaviti slijedeći tjedan. Tad očekujemo doznati preciznije detalje oko datuma demontaže i početka rušenja objekata i rok do kada će se to izvesti – ističe Nardelli, izražavajući zadovoljstvo što projekt radi renomirana tvrtka koja radi hotelske i ugostiteljske objekte po cijelom svijetu.

- Radit će se sve kako to dopušta Prostorni plan općine što nam još jednom daje garanciju da se radi o visoko kvalitetnom brandu. Smještajni kapaciteti biti će znatno manji nego to prostorni plan dozvoljava – zaključuje Nardelli.

Općina Župa dubrovačka tražila je sastanak jer je prošle godine došlo do zamjene članova Uprave, bili su to Ivan i Luka Paladina, no oni su u međuvremenu smijenjeni.

Podsjetimo već ranije je najavljen dolazak u Kupare svjetski poznatog hotelijerskog lanca 'Four Seasons'.

19. travanj 2024 06:11