StoryEditorOCM
PelješacPOTEKLO NA PELJEŠCU

Župan i ministar nazdravili uz frešku vodu: u Orebiću pušten u rad vodoopskrbni sustav Podgorje

Piše Dv
3. ožujka 2024. - 16:05

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima boravili su u radnom posjetu Općini Orebić.

Tom prilikom, ministar Bačić potpisao je s načelnikom Orebića Tomislavom Ančićem ugovor o davanju na uporabu nekretnine koja će biti stavljena u funkciju za potrebe realizacije poduzetničkog inkubatora.

Nakon toga, održano je predstavljanje kapitalnih infrastrukturnih projekata koji se realiziraju ili će u skoro budućnosti biti realizirani na području poluotoka Pelješca i otoka Korčule.

Načelnik Ančić prezentirao je Aglomeraciju Orebića, župan Dobroslavić govorio je o brojnim projektima lučke infrastrukture, dok je ministar Branko Bačić predstavio ključne cestovne projekte poput brze ceste od Brijeste do Orebića, obilaznicu Orebića te projekte na otoku Korčuli.

Također, u rad je svečano pušten sustav vodoopskrbe Podgorje. Riječ je o projektu vrijednom 1,8 milijuna eura u sklopu kojeg je izgrađeno 4.454,25 metara trase vodoopskrbnog cjevovoda, pri čemu je položeno 6.324 metara cijevi. Realizacijom ove investicije izgrađen je i rekonstruiran sustav javne vodoopskrbe za naselja Bilopolje, Rusković, Karmen, Gurići i Lampalovo.

27. travanj 2024 04:23