StoryEditorOCM
PelješacŽU-RUN

Večeras spektakl u Žuljani: U humanitarne svrhe trči i mlado i staro!

Piše A.H.
17. kolovoza 2024. - 08:59

Da dobre priče traju,  govori i ŽU- RUN, humanitarna utrka u Žuljani na poluotoku Pelješcu koja je na svojoj premijeri, prošle godine okupila preko stotinu sudionika.  Večeras je drugo izdanje humanitarne utrke koju organizira dubrovački sportaš Dario Hausvička u suradnji s Udrugom Djeca Pelješca pa će cijeli prihod biti namijenjen pelješkoj djeci s posebnim potrebama i osobama s invaliditetom. Kako nam je kazao Dario kao i prošle godine, kada su se prikupila sredstva za obitelj djeteta s posebnim potrebama i ove godine trčat će se dvije utrke. Prva ‘dječja‘ kreće kroz samo mjesto Žuljanu u 19 sati, a za velike, utrka na pet kilometara starta u 19 sati. 

image

ŽU- RUN, humanitarna utrka u Žuljani na poluotoku Pelješcu

Žu- Run/

 Srdačno vas pozivamo da nam se pridružite na humanitarnoj utrci ŽU-RUN koja će se održati u predivnoj Žuljani. Ovaj događaj nije samo prilika da se rekreirate i zabavite, već i da pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija. Vaše sudjelovanje znači više od samog trčanja. Svaki kilometar koji pređete na našoj stazi doprinosi izgradnji bolje budućnosti za našu zajednicu. Bez obzira jeste li iskusni trkač ili samo želite prošetati uz obalu, vaša prisutnost je dragocjena. Sva prikupljena sredstva bit će donirana udruzi,,Djeca Pelješca‘‘ koja svojim radom pomaže djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Svi sudionici koji uspješno završe utrku bit će okrunjeni medaljom, a pobjednik svake utrke i nagradom – stoji u pozivu na ovogodišnji ŽU- RUN.

image

Dario Hausvička organizator je ŽU-RUN utrke u Žuljani

Fb Dario Hausvička/

Dario Hausvička kaže nam kako je prošle godine na ideju utrke došao spontano, kada su ga sumještani počeli pratiti na njegovim treninzima kroz Žuljanu.- Ljudi su željni rekreacije, pa sam pomislio zašto ne spojiti korisno i korisno. Fizičku aktivnost s humanitarnim ciljem i organizirao prvu utrku ŽU-RUN u Žuljani. Odaziv je prošle godine bio odličan, daleko već nego sam očekivao, a za obitelj s djetetom s posebnim potrebama, skupilo se desetak tisuća tada još uvijek kuna. Ove godine surađujem s Udrugom Pelješka djeca,  a pomoć u organizaciji ponudili su nam i iz Općine Ston – kaže nam Dario Hausvička.

image

ŽU- RUN, humanitarna utrka u Žuljani na poluotoku Pelješcu

Žu- Run/
20. rujan 2024 04:57