StoryEditorOCM
NeretvaDijamantni pir

Zrinka i Smiljan Šušnjar proslavili 60 godina braka: Mladu iz Fojnice i mladoženju iz Posušja povezalo ugositeljstvo, on i danas skokne u zavičaj zapjevati gangu

Piše Ante Šunjić
25. lipnja 2023. - 15:44

Svečano je bilo u nedjelju u pločanskoj crkvi Kraljice neba i zemlje, Zrinka i Smiljan Šušnjar proslavili su dijamantni pir, 60 godina braka.

U nazočnosti prijatelja i sumještana obnovu bračnih zavjeta predvodio je don Ante Bitunjac, koji im je, uz čestitku, poželio sve najbolje u životu.

image
Ante Šunjić/

Smiljan je aktivan u vjerskom životu Ploča, dugogodišnji je član Pjevačkoga zbora, a premda je u Ploče, zajedno sa suprugom Zrinkom, doselio 2006. godine, ovdašnjim ljubiteljima dobre zabave nije nepoznat jer je u periodu od 1981. do 1986. vodio restoran „Zvuci sa kamena“ u Stablini.

Rođeni Posušak, sa suprugom koja je rodom iz Fojnice, veliki dio života proveo je u Sarajevu, gdje je bio upravitelj hotela Zagreb, kao i poznatog restorana Morića han na Baščaršiji, dok je Zrinka radila u Ugostiteljskoj školi i Hidrogradnji.

Upoznali su se u Fojnici, u koju je Smiljan, kao stipendist, otišao nakon završetka Ugostiteljske školu u Mostaru. Zrinka je strpljivo čekala dok Smiljan ne odsluži vojni rok, a onda su krenuli u zajednički život koji traje već šest desetljeća.

image
Ante Šunjić/

Smiljan je cijeli rat proveo u Sarajevu, dok mu je supruga bila u Njemačkoj. Imaju dva sina, Slobodana Josipa i Davora Franju i četvero unučadi, Eleonoru, Gloriju, Kristijana i Antoniju, a „ako Bog da uskoro na svijet dolazi i praunuče“.

Danas supružnici Šušnjak provode umirovljeničke dane u Pločama, gdje su stekli krug prijatelja s kojima se druže, a Smiljan nerijetko „skokne“ do svoga Posušja, gdje, uz gangu, sa starim prijateljima “prebire“ po zajedničkim uspomenama.

Tekst i slike: Ante Šunjić

26. travanj 2024 08:36