StoryEditorOCM
NeretvaDONOSIMO UVJETE |

Traži se čak 750 policajki i policajaca, a u Metkoviću je ovih dana promocija policijskog zvanja

Piše Dv
2. ožujka 2020. - 13:56
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva sve zainteresirane građane da se u srijedu 04. ožujka od 10 do 11:30 sati, pridruže pripadnicima policije u sportskoj dvorani osnovne škole „Stjepan Radić“ u Metkoviću.

Naime, Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenuli su niz promotivnih aktivnosti kojima se promovira Policijska škola. Prva u nizu aktivnosti biti će predstavljanje raznih rodova policije. Tako će svi zainteresirani imati priliku vidjeti opremu i tehniku koje koriste prometna, pomorska, granična i kriminalistička policija. Osim toga, biti će to prilika vidjeti pokazne vježba policijskih demo timova prilikom uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, demonstraciju borilačkih vještina, uporabu sredstava prisile i rad službenog psa za otkrivanje skrivenog predmeta.

Također, svi zainteresirani imati će priliku na improviziranom poligonu provjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu.

Natječaj

MUP je objavio veliki Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2020./2021. godini. Planira se upis čak 750 polaznika/polaznica u program koji će započeti 14. rujna.

- Polaznice/polaznici će se po završetku ovog programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe - navodi MUP.

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da:

- imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju
- nemaju navršenih 28 godina na dan 14. rujna 2020. godine
- imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost
- imaju propisanu posebnu razinu tjelesne motoričke sposobnosti
- su osobno dostojni za obavljanje policijske službe
- nisu članovi političke stranke

Prijave za natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava za ljudske potencijale, Zagreb, Ulica grada Vukovara 33, s naznakom za natječaj.

Rok za podnošenje prijave je od 2.3.2020. do 15.8.2020. godine.

Uvjete natječaja, način natjecanja, prava i obaveze možete saznati OVDJE.

S ciljem privlačenja sve većeg broja zainteresiranih kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ će i ove godine u Policijskim upravama organizirati Dane otvorenih vrata. Dani otvorenih vrata održavati će se u školskim sportskim dvoranama.
20. travanj 2024 04:29