StoryEditorOCM
NeretvaMetković

Novo vodstvo Crvenog križa, Nela Orlović otišla u mirovinu, ravnateljica Pločanka, Tanja Medak

Piše Stanislav Soldo
17. veljače 2024. - 06:49

Nova ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Metković je Tanja Medak. Ona je na tom mjestu zamijenila dugodišnju ravnateljicu, Nelu Orlović koja odlazi u mirovinu. Tim povodom, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan primio je novu i staru ravnateljicu skupa sa predsjednikom CK-a, Slobodanom Zloićem.

Gradonačelnik Milan zahvalio je gospođi Orlović na značajnom doprinosu u radu i djelovanju Gradskoga društva Crvenoga križa Metković, u kojem je zaposlena od 1986. godine, a funkciju ravnateljice obavljala je od 2006. Uz redovne aktivnosti koje je tijekom svih proteklih godina metkovski Crveni križ imao, kao što su koordinirani rad sa svim žurnim službama i volonterima, sudjelovanje u humanitarnim te akcijama dobrovoljnoga darivanja krvi te djelovanja Posudionice ortopedskih pomagala, gđa. Orlović je uspješno koordinirala akcije i u različitim kriznim situacijama poput velikih poplava 2010. godine, požara u Kuli Norinskoj, velikoga snijega 2012. te pandemije koronavirusa. Crveni križ Metković redovito je sudjelovao i u kriznim situacijama izvan Metkovića i doline Neretve, a značajan su doprinos dali prilikom poplava u Gunji, potresa u Banovini te migrantske krize u Slavonskome Brodu u kojoj su bili dio Interventnoga tima, piše metkovic.hr.

Gradonačelnik Milan poželio je i mnogo uspjeha novoizabranoj ravnateljici Tanji Medak te istaknuo kako će Grad Metković i dalje pružati potporu Gradskome društvu Crvenoga križa. Inače, gđa. Medak već sada ima veliko iskustvo u radu i djelovanju Crvenoga križa. Naime, od 2018. je bila v.d. ravnateljice Gradskoga društva Crvenoga križa Ploče, a volonterski obnaša i funkciju ravnateljice županijskoga Crvenoga križa.

04. travanj 2024 14:16