StoryEditorOCM
NeretvaIZBORI U HDZ-U

Neretvani već odbarali, a u Pločama još nisu sigurni

Piše Stanislav Soldo
19. veljače 2020. - 09:28
Neretvanski HDZ-ovci su uglavnom prelomili i za njih na unutarstranačkim izborima nema nikakve dvojbe- podržavaju Andreja PlenkovićaCROPIX
Izbori u najvećoj hrvatskoj političkoj stranci HDZ-u itekako se osjete među članstvom na terenu. Glasovanje po načelu jedan član jedan glas koje je zakazano za 15. ožujka veliki je ispit za aktualnog predsjednika stranke i Vlade Andreja Plenkovića, ali i  njegova izazivača Miru Kovača, donosi danšanja Slobodna Dalmacija.  

image
Po riječima gradonačelnika ali  predsjednika GO HDZ-a, Ive Mihaljevića svi potpisi za potporu kandidaturama  idu upravo Plenkoviću
CROPIX


Neretvanski HDZ-ovci su uglavnom prelomili i za njih na unutarstranačkim izborima nema nikakve dvojbe- podržavaju Andreja Plenkovića. No čini se da u  Pločama još kalkuliraju,  te da bi dio ovdašnjih HDZ-ovaca glasove mogli dati alternativi Mire Kovača. Za ostale općinske i gradske odbore prvi i jedini izbor su Andrej Plenković i njegov tim. Tako su nam se jasno i glasno izjasnili, čelni ljudi općinskih odbora HDZ-a u dolini Neretve, Boro Dominiković iz Pojezerja, Maja Vrnoga iz Zažablja, Nikola Krstičević iz Kule Norinske. Za Plenkovića je i  gradski odbor Opuzena. Po riječima gradonačelnika ali  predsjednika GO HDZ-a, Ive Mihaljevića svi potpisi za potporu kandidaturama  idu upravo Plenkoviću.  Za aktulanog predsednika stranke  jasno i glasno se opredijelio i gradonačelnik Metkovića i aktualni gradski čelnik HDZ-a, Dalibor Milan. 

image
Za aktulanog predsednika stranke  jasno i glasno se opredijelio i gradonačelnik Metkovića i aktualni gradski čelnik HDZ-a, Dalibor Milan
CROPIX


 - Na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u gradski odbor HDZ-a Grada Metkovića podržava dosadašnjeg predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića. Smatramo da gospodin Plenković uspješno i odgovorno vodi Hrvatsku demokratsku zajednicu i Vladu Republike Hrvatske. Zahvaljujući podršci Andreja Plenkovića ostvareni su brojni projekti značajni za razvoj Grada Metkovića i kvalitetniji život svih naših sugrađana - ističe Milan. 

U Pločama  pak HDZ-ovci čini se još važu kome će dati svoje povjerenje pa  tako nismo uspjeli doznati je li njihov izbor Plenković ili Kovač.

image
 Osobno, kao ministrica u Vladi i predsjednica Gradskog odbora Ploče, podržavam Andreja Plenkovića, kazala je Vučković
CROPIX


Aktualna ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je ujedno i predsjednica gradskog odbora HDZ-a u Pločama dosta uvijeno je odgovorila na naš novinarski upit. Izjasnila se za stranačkog šefa Plenkovića u čijoj vladi sjedi kao ministrica poljoprivrede ali ističe da govori u svoje osobno ime .  - Osobno, kao ministrica u Vladi i predsjednica Gradskog odbora Ploče, podržavam Andreja Plenkovića, kazala je Vučković.  Međutim na dodatni upit da pojasni kakav je stav gradskog odbora po pitanja unutarstranačkih izbora te koga GO Ploča podržava Vučković nije ponudila konkretan odgovor. - Gradski odbor HDZ-a Ploče pokazuje što podržava pobjedama na tri posljednja ciklusa izbora - mjesnim izborima, izborima za EU parlament i predsjedničkim izborima. I mi smo jedna politička obitelj- odgovorila je Vučković izbjegavši se izjasniti kojega kandidata imenom i prezimenom podržava stranačka baza na čijem je čelu u Pločama.

image
U Pločama  pak HDZ-ovci čini se još važu kome će dati svoje povjerenje pa  tako nismo uspjeli doznati je li njihov izbor Plenković ili Kovač.
CROPIX


Podsjetimo, za predstojeće unutarstranačke izbore u HDZ-u čelnici Dubrovačko-neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić i njegova zamjenica Žaklina Marević skupa sa gradonačelnikom Dubrovnika, Matom Frankovićem već su dali javnu potporu Andreju Plenkoviću i njegovu timu. Njihov primjer također slijede i općinski odbori Konavala i Župe Dubrovačke te pelješki i korčulanski HDZ-ovci.
 

 
 
19. travanj 2024 00:59