StoryEditorOCM
NeretvaZaželi i uključi se

Nastavlja se projekt pomoći starijim i nemoćnim osobama: Osim skrbi i njege dobiti će i paket higijenskih potrepština

Piše Stanislav Soldo
22. veljače 2024. - 15:18
Projekt „Zaželi i uključi se“  je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda Bozidar Vukicevic/Cropix

Grad Metković nastavlja projekt "Zaželi i uključi se" kojim se nastoji pomoći starijim i nemoćnim osobama u prevenciji institucionalizacije, odnosno osigurati što duži njihov ostanaka u vlastitom domu. Projekt koji će se provoditi 36 mjeseci zaposliti će 25 osoba koje će brinuti o 150 pripadnika ciljanih skupina, starijih od 65 godina te odraslih osoba s invaliditetom. Za razliku od prethodnih faza projekta "Zaželi i ostvari 1 i 2" čiji je nositelj bio Grad Metković i gdje je primarni cilj bio zapošljavanje teže zapošljivih žena, u ovoj fazi je fokus na korisnicima kojima će biti dodijeljeni mjesečni paketi potrepština. Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti je oko 1.2 milijuna €.

Grad Metković na svojim mrežnim stranicama već je raspisao trajni javni poziv za uključivanje starijih i nemoćnih te osoba sa invaliditetom u ovaj projekt pomoći u kući. Uvjet je da starije osobe od 65 godine žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu te da im mjesečni prihodi ne prelaze 120 posto prosječne starosne mirovine za samačko kućanstvo, odnosno 200 % za dvočlano ili 300 % višečlano kućanstvo.

Osim toga potencijalni korisnici ovog programa ne mogu imati nikakvu drugu pomoć u kući, ni osobnog asistenta te ne mogu biti korisnici usluge boravka ili smještaja u ustanovi socijalne skrbi.

06. travanj 2024 14:21