StoryEditorOCM
NeretvaHumanitarna akcija

Društvo prijatelja Hajduka Metković: ‘Junaštvo, čojstvo, poštenje, drugarstvo. Prkos moćnome, zaštita slabome!‘

Piše dv
14. siječnja 2024. - 12:20

Jedan od najvećih socijalnih rizika u dolini Neretve, prema svjedočenju Crvenog križa Metković, upravo su bolesni i nemoćni članovi kućanstava kojima je potrebna cjelodnevna njega i skrb.

Zbog toga je velika potreba za medicinskim pomagalima, osobito bolesničkim krevetima koji znatno olakšavaju njegu bolesnika, ali i samom bolesniku boravak u kući ili oporavak od bolesti - ovisno o stanju osobe. U najčešćem slučaju kreveti su za palijativne pacijente pa je izrazito teško prognozirati vrijeme posudbe, zbog čega se kreveti daju na vrijeme koliko je god potrebno. S obzirom na rastući broj upita, Crveni križ ima veliku potrebu za nabavkom dodatnih bolesničkih kreveta jer trenutno nisu pokriveni svi zahtjevi.

image

Humanitarna akcija za kupnju bolesničkih kreveta

Društvo Prijatelja Hajduka Metković/

Iz tog razloga Društvo prijatelja Hajduka Metković odlučilo se odazvati na njihovu molbu i ponuditi im pomoć jer naše hajdučke vrijednosti pokazuju da trebamo biti dio zajednice i kroz pomaganje i humanitarni rad.

Akcija pomoći trajat će od 13. siječnja do 13. veljače, na akcijama učlanjivanja bit će kutije za donacije, organizirat će se i humanitarne aukcije preko Facebook stranice, a za vrijeme trajanja akcije možete i izvršiti uplatu na račun:

IBAN: HR2523600001102652755

Opis plaćanja: Donacija za bolesničke krevete

Model: HR00

Poziv na broj primatelja: 1911-1950

29. travanj 2024 19:01