StoryEditorOCM
KorčulaASFALTIRA SE PRISTUPNA CESTA

Na Polačištu danas i sutra mogući zastoji, u subotu se uklanjaju semafori

Piše Dora Lozica Foto: MRRFEU
4. srpnja 2024. - 15:34

Dio županijske ceste Ž6224 Korčula - Račišće, pokraj Nove luke Polačište u izgradnji, trenutno se asfaltira pa su moguća povremena i kratkotrajna zatvaranja za promet, objasnio je Ivo Kaštelan, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije.

Ravnatelja ŽUC-a nazvali smo nakon što su nas građani kontaktirali s upitima zašto je cesta zatvorena budući da zatvaranje za promet nije najavljeno kako je to bio slučaj u svibnju. 

Međutim, razloga za paniku nema, ističe ravnatelj Kaštelan, cesta je u završnoj fazi asfaltiranja, a zastoji u prometu bit će kratkotrajni. Cesta se asfaltira još danas i sutra nakon čega će se postaviti prometni znakovi i signalizacija s čime će se radovi i službeno završiti. 

Spomenuta dionica zatvorena je 6. svibnja zbog radova na rekonstrukciji županijske ceste, odnosno spoja s državnom cestom koja će biti pristupna do kontaktne zone Polačište kao i zbog radova na odvodnji otpadnih voda za naselje Žrnovo, a krajem svibnja je otvorena uz regulaciju semafora do kraja radova. Kako doznajemo od ravnatelja Kaštelana, prekosutra će se ukloniti i semafori. 

Izgradnja nove korčulanske trajektne luke na predjelu Polačište, što je projekt vrijedan više od 25 milijuna eura, u punom je zamahu. Kako doznajemo, podmorski radovi su nedavno gotovi, a završetak projekta planiran je do kraja ove godine.

Nositelj je Županijska lučka uprava Korčula dok je za izgradnju pristupne ceste za novu luku zadužen ŽUC.

04. srpanj 2024 15:34