StoryEditorOCM
KorčulaNakon reakcija braniteljskih udruženja

KIC pop hor ipak odustao od nastupa na Korčuli, evo i zašto

Piše L. V.
12. rujna 2024. - 10:40

Koncert podgoričkog KIC pop zbora na Korčuli, povodom 80 godina oslobođenja otoka, odgođen je u dogovoru s Udruženjem antifašista Korčule, prenose podgoričke Vijesti.

Kako je pisao Dubrovački, braniteljska udruženja Korčule i Čare reagirala su na najavu gostovanja zbora tražeći da odustanu od koncerta, no iz KIC pop zbora kažu kako je razlog odgode koncerta puno jednostavniji - radna dozvola.

Iz zbora su priopćili kako su već pola godine u stalnoj komunikaciji s Udruženjem antifašista Korčule, a posljednjih dana intenzivno i s Ministarstvom unutarnjih poslova RH oko već ranije prijavljenog koncerta, pišu Vijesti.

Menadžerica KIC pop zbora Snežana Burzan Vuksanović, rekla je da se "ispostavilo da su i za neprofitna udruženja i za nekomercijalne nastupe stranih državljana u Hrvatskoj, kakav bi trebao biti nastup KIC pop hora, potrebne prijave za rad, koje se u ovako kratkom roku ne mogu pribaviti, uprkos svim nastojanjima organizatora. Naravno, prema aktualnim zakonima, nastup bez dozvole za rad može dovesti do novčanih kazni, zabrane ulaska u Hrvatsku i slično. To do sada nije bila praksa pa se očito radi o promjeni tumačenja“, rekla je Burzan Vuksanović dodajući kako su se odlučili za odgodu.

12. rujan 2024 10:40