StoryEditorOCM
Konavle820 KATASTARSKIH ČESTICA

Sutra u Moluntu festa, konačno počinju radovi na katastarskoj izmjeri za naselje

Piše Maja Rilović Koprivec
7. svibnja 2024. - 11:05

Na ulazu u Molunat, sutra u srijedu 8. svibnja  u 11  sati prigodnom svečanošću će se obilježiti početak radova na katastarskoj izmjeri za dio katastarske općine Đurinići  za naselje Molunat.

Početku radova će nazočiti potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, načelnik Općine Konavle Božo Lasić i predstavnici Geodetskog zavoda Rijeka kao izvođača radova.

Podsjetimo, riječ je o problemu koji se rješava višegodišnjim programom katastarskih izmjera građevinskih područja propisanim od strane Vlade RH, a predmet ove izmjere bit će 225 hektara na kojima se prostire naselje Molunat, koje je dio katastarske općine Đurinići, odnosno 820 katastarskih čestica i 120 objekata iz postojećih evidencija, a vrijednost radova iznosi 139.000 EUR +PDV.

Općina je s Državnom geodetskom upravom 2. veljače ove godine potpisala Sporazum kojim posao u potpunosti financira Državna geodetska uprava, a načelnik Božo Lasić tom je prigodom rekao kako će to  značiti jako puno za Konavle i sve žitelje Molunta koji zbog nesređenosti katastra često ne mogu gospodariti s vlastitom imovinom.

28. svibanj 2024 15:37