StoryEditorOCM
KonavleDom kulture u Čilipima

Predizborni skup HDZ-a u Konavlima: „Naši su rezultati jamac pobjede 17. travnja!“

Piše dv
5. travnja 2024. - 08:46

U Domu kulture u Čilipima sinoć je održan veliki predizborni skup HDZ-a, na kojem su sudjelovali kandidati izborne liste HDZ-a u X i.j.: potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, general Damir Krstičević, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Predsjednik OO HDZ-a Konavle Ivo Simović između ostalog je rekao je da svi ovdje u dvorani slobodno čista obraza mogu stati pred svoje prijatelje, susjede, sugrađane jer ova Vlada ima izvrsne rezultate i spremna je na sve izazove. Načelnik Općine Konavle Božo Lasić zahvalio je svima na dolasku u ovako impozantnom broju: „Nijedna stranka u gradu i županiji ne može okupiti ovolik broj ljudi, a aiguran sam da tome pridonose i naši kandidati, jer to su izvrsni i vrijedni ljudi i čast mi je što su večeras ovdje s nama!“

O rezultatima ove Vlade, ali i činjenici da jedino HDZ ima tu stabilnost i snagu da nastavi voditi državu govorio je i župan Nikola Dobroslavić: „17. travnja idemo u bitku i to je bitka protiv ljevice i protiv Milanovića, a pobijedit ćemo jer imamo odlične rezultate na državnoj razini, ali i na županijskoj i lokalnoj. Imamo odličnog premijera, imamo odličnu Vladu, imamo i našeg Branka koji je i na primjeru Banovine pokazao kako se radi i idemo zajedno do pobjede!“

Nazočnima su se obratili i svi prisutni kandidati, a o važnosti ovih izbora najjasniju je poruku poslao nositelj liste Branko Bačić: „Pred nama su najvažniji izbori nakon 90-ih jer pred nama je iznimno izazovno vrijeme te je jako važno tko će nas zastupati. Meni je čast što sam prvi među jednakima na listi naše X, udarničke izborne jedinice,“ Bačić je podsjetio i na brojne kapitalne projekte ove Vlade, počevši od Pelješkog mosta pa nadalje te najavio završetak autoceste do Dubrovnika, ali posebno je istaknuo neke od najvećih uspjeha ove Vlade: „Rasle su plaće i mirovine, minimalna plaća, nikada nije bilo manje nezaposlenih; unatoč krizama najbrže smo rastuće gospodarstvo, a to su opipljivi rezultati. Ne smijemo zaboraviti da je Vlada svojim paketom mjera omogućila građanima da plaćaju jeftiniju struju, gorivo, osnažili smo međunarodnu poziciju Hrvatske... “ rekao je te zaključio kako je siguran da ćemo pobijediti na izborima.

General Damir Krstičević podsjetio je na teške ratne dane i obranu Domovine, zahvalio braniteljima i njihovim obiteljima te rekao da ova Vlada treba dobiti izbore jer je stabilna i odgovorna. „Prepoznali smo važnost vojske, jer mi vojsku nismo dobili nego smo je sami stvarali; uskoro nam dolazi šest aviona Rafala; jačamo kopnenu vojsku, ojačali vojarne, vratili vojsku u Ploče i druge gradove, ali i ulagali u ljude. Vratili smo Dan državnosti na 30. svibnja i uveli neradni dan na Dan sjećanja 18. studenog. Puno smo toga učinili i znam da će naši građani to prepoznati“, kazao je general Krstičević.

Uvjeren u pobjedu je i Mato Franković: „Prije četiri godine tražili smo vaše povjerenje i vi najbolje znate jesmo li ga zaslužili, ali sve što se tada obećavalo danas je vidljivo.“, rekao je te podsjetio kako je Vlada Zorana Milanovića ukinula Trgovački sud u Dubrovniku i premjestila ga u Split, isto učinila i sa Poreznom upravom, a Carinarnicu izmjestila u Ploče. „Podsjetimo i da je njihov ministar rekao da neće graditi autocestu do svakog kokošinjca, a zaustavili su i gradnju Pelješkog mosta. To su samo neki primjeri kako oni vode državu i uvjeren sam da 17. travnja mi idemo po pobjedu!“, rekao je Franković.

Da su uspjesi Vlade u dva mandata garancija uspjeha u svom je govoru rekla i Marija Vučković: „Moje duboko uvjerenje je da ćemo pobijediti jer imamo rezultate, a s druge strane je nedemokratska ljevica. Vlada Andreja Plenkovića je uspješno vodila Hrvatsku kroz krize i tako će i nastaviti“, rekla je između ostalog Vučković.

Dalibor Milan u svom je govoru potvrdio da on kao gradonačelnik može potvrditi da je ova Vlada bila uspješna u brojnim projektima, ali što je važnije – zahvaljujući vertikali vlasti omogućila da se u našim općinama i gradovima provedu brojni projekti. „Hrvatsku može voditi samo HDZ, a naša pobjeda nije moguća bez vas! Pozovite prijatelje, pozovite sve, pričajte im o postignućima naše Vlade i idemo zajedno do pobjede!“, rekao je Milan.

29. travanj 2024 18:20