StoryEditorOCM
DubrovnikLIJEPA GESTA

Zlatnim vaterpolistima Marku Žuveli i Filipu Kržiću dodijeljena priznanja Sveučilišta u Dubrovniku

Piše dv
1. ožujka 2024. - 08:50

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Nikša Burum, primio je u sveučilišnom Kampusu svjetske vaterpolske prvake, ujedno i studente Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Marka Žuvelu i Filipa Kržića.

Žuvela i Kržić su uz sportsku karijeru posvećeni i fakultetskim obavezama, a zapaženi su ne samo zbog svojih iznimnih sportskih dostignuća, već i zbog svoje predanosti u promicanju vrijednosti Sveučilišta u Dubrovniku. Rektor Sveučilišta je istaknuo njihov izniman doprinos, ne samo hrvatskom sportu, već i ugledu Sveučilišta. Tom prigodom su im dodijeljena priznanja za osobito postignuće u sportu i jačanje ugleda i međunarodne prepoznatljivosti Sveučilišta.

‘Iznimno nam je drago što smo prepoznati i što se cijeni sve ono što radimo i izvan fakulteta. Ovo nam je dodatna motivacija što se tiče studiranja, a sigurno će biti i trenutnim i budućim studentima za bavljenje sportom jer se te obaveze na Sveučilištu mogu uskladiti.’- istaknuo je Žuvela.

Marko Žuvela i Filip Kržić su podijelili dojmove iz Dohe, pružajući uvid u pripreme za natjecanje, timski duh i ponos koji su osjećali predstavljajući svoju zemlju na svjetskoj sceni. Ovaj događaj nije samo prilika za priznanje njihovih postignuća, već i za inspiraciju za sve mlade koji žele ostvariti svoje akademske i sportske ciljeva, a Sveučilište u Dubrovniku ponosno ih podržava na njihovom putu ka vrhunskim dostignućima i uspjesima.

27. travanj 2024 21:03