StoryEditorOCM
DubrovnikŠvicarska tradicija, dubrovačko ime

Zašto je švicarski tvorničar ‘krstio‘ svoju slavnu čokoladu imenom ‘Ragusa‘? Odgovor je više nego jednostavan...

Piše DV
23. rujna 2022. - 14:54

Kako je slavna i dugovječna švicarska čokolada dobila ‘dubrovačko‘ ime Ragusa? Misteriju otkriva uvijek aktivna Facebook grupa ‘Dubrovnik nekad‘. U jednoj od novijih objava stoji kako čokolada ‘ragusina‘ dolazi iz pogona tvornice čokolade Chocolats Camille Bloch SA osnovane 1929. u Bernu. Danas treća generacija obitelji svojim vrhunskim proizvodima pridonosi brendiranju Švicarske kao zemlje nenadmašne čokolade.

- Osnivač tvornice, Camille Bloch, boravio je u Dubrovniku 1942., a čokoladi je dao naziv Ragusa, smatrajući ga milozvučnijim i prihvatljivijim za sve svjetske jezike - naveli su u ‘Dubrovnik nekad‘.

Blochovo očito oduševljenje odmorom u našem gradu Dubrovnik je tako dovelo i u svijet cijenjenih slatkih delicija koja je prije par godina dobila još jednu verziju, Ragusa Blond čokoladu osobite recepture koja spaja novu i tradicionalnu aromu.

25. lipanj 2024 00:09