StoryEditorOCM
DubrovnikOduljila se sanacija

Zapeli radovi na lokalnoj cesti prema Petrovu Selu. Doznali smo što je razlog i kad će se nastaviti sanacija

Piše Gabrijela Bijelić
7. ožujka 2023. - 18:49

-Kad će završiti radovi na cesti (tzv. Bijeli put) Nova Mokošica VIP repetitor na vrhu naselja prema Petrovu selu? Put je bio zatvoren mjesec dana, a u cijelom tom vremenu su se pojavila trojica radnika i jedan kamion, iskopali su asfalt i to je to – negodovali su naši sugrađani koji u normalnim uvjetima ovu prometnicu koriste svakodnevno. Iz Grada Dubrovnika pojašnjavaju gdje je zapelo oko sanacije:

- Što se tiče lokalne ceste Petrovo Selo – Mokošica, Grad Dubrovnik je putem ugovornog izvođača krenuo u sanaciju navedene ceste, koja je na dijelovima pretrpjela oštećenja.  Dok su vladali relativno dobri vremenski uvjeti unutar obuhvata zahvata sanacije, izvođač radova je zamijenio materijal i izradio donji nosivi sloj te na taj način stabilizirao trup ceste, što je bilo potrebno izvesti budući da se radi o cesti na glinovitom terenu – ističu iz gradske uprave i dodaju kako je, s obzirom da je u proteklom periodu velika količina padalina natopila glineni materijal, nije bilo moguće dobiti potrebnu zbijenost posteljice.

- Iz tog razloga, prema preporuci izvođača radova, treba pričekati da se glineni materijal dobro prosuši da bi se moglo pristupiti asfaltiranju ceste jer se jedino tako može osigurati da sanirana dionica ceste dulje vrijeme bude stabilna i da dugoročno bude manje smetnji za stanovnike naselja Petrovo Selo i Mokošica – poručuju iz Grada Dubrovnika.

 

 

20. travanj 2024 16:27