StoryEditor
DubrovnikŽUPANIJSKI STOŽER |

Zabilježena dva novooboljela pacijenta s područja doline Neretve i Konavala, osam osoba u Općoj bolnici Dubrovnik, šest u Studentskom domu

Piše PSD.
6. travnja 2020. - 12:54
Tonći Plazibat/HANZA MEDIA
Prema posljednjim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih koronavirusom je 64, odnosno imamo dva potvrđena slučaja više u odnosu na posljednju objavu Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. Riječ je o pacijentima srednje životne dobi s područja doline Neretve i Konavala. U kućnoj izolaciji su 42 pozitivne osobe.

Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata. Osam ih je u OB Dubrovnik, a šest u sekundarnom objektu bolnice tj. Studentskom domu. Prethodno su 4 osobe su stavljene na respirator i prebačene u Split, a njihovo stanje je nepromijenjeno. Jedna osoba je iz predostrožnosti poslana u kliniku za zarazne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagreb, njegovo opće stanje je dobro.
Dvije osobe su izliječene. Do današnjeg dana ukupno je upućeno 522 uzorka na analizu. U nedjelju je poslano 20 uzorka i svi su obrađeni.

U posljednja 24 sata nisu utvrđena kršenja samoizolacije, a od početka pandemije to je ukupno 17 slučajeva kršenja mjere samoizolacije. U karanteni imamo 2 osobe, stoji u Priopćenju Stožera civilne zaštite DNŽ.
#STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ#KORONAVIRUS
loading...

Izdvojeno

31. svibanj 2020 02:38