StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE

Usvojen Prijedlog strategije upravljanja imovinom Grada Dubrovnika za razdoblje 2023. do 2029. Evo kakve su ideje vijećnici iznijeli

Piše dv
12. lipnja 2023. - 19:10

Pod točkom dnevnog reda vezanoj za Prijedlog strategije upravljanja imovinom Grada Dubrovnika za razdoblje 2023. do 2029. i Plan godišnjeg upravljanja nekretninama Andro Vlahušić je rekao kako Grad od imovine zarađuje najviše u Hrvatskoj te da je DuPass element za daljnji razvoj do 2029. godine i da bi zarada od nje mogla biti preusmjerena u druge namjene..

Đuro Capor pohvalio je rad zaposlenica Odjela za nekretnine te smatra kako se u povijesnoj jezgri može napraviti puno više s nekretninama jer nisu određeni prioriteti. Franković je rekao kako je lijepo čuti pohvale na račun zaposlenica i da vjeruje svojem timu. Po pitanju povijesne jezgre i stanova gradonačelnik je rekao kako za kupovinu nekretnina nema novaca i da se ne može sve. -Demokratska revitalizacija povijesne jezgre trebala bi dati učinak i nadam se da će Republika Hrvatska dati svoje stanove koje ćemo mi obnoviti. Trebamo procijeniti što prodati, a što ne i mislim da bi 30 djece moglo živjeti u povijesnoj jezgri u iduće dvije godine- rekao je Franković.

Anita Bonačić Obradović replicirala je Frankoviću rekavši kako ima novca i da bi vrtići mogli biti besplatni. Franković je odgovorio kako Grad već ima davanja iz proračuna za navedene potrebe. –Za vrtić od 2500 kuna roditelj izdvaja 500 kuna ili manje pa se vidi koliko ulažemo i pomažemo-, odgovorio je gradonačelnik.

Capor smatra kako DPDS mora biti partner u Planu upravljanja i te da Grad mora znati iskoristiti pravo prvokupa. Franković se složio kako treba kupovati u gradu međutim da treba naći novce i savladati sve ostale prepreke koje stoje na putu kupovine.

 

21. rujan 2024 00:21