StoryEditorOCM
DubrovnikODSTUPIO OD PROCEDURE

Upravno vijeće Rezervata Lokrum jednoglasno za razrješenje Ivice Grileca. Isprika novinaru!

Piše Bruno Lucić
8. srpnja 2020. - 16:00
Nakon što je Mato Franković najavio, na sjednici Upravnog vijeća Javne ustanove rezervat Lokrum koja se održala na otvorenom, jednoglasno je Odboru za izbor i imenovanja Gradskom vijeću Grada Dubrovnika upućen prijedlog razrješenja dužnosti dosadašnjeg ravnatelja ustanove Ivice Grileca. 

Sjednicu je otvorio predsjednik Upravnog vijeća Zoran Obradović koji je istaknuo kako su sve sjednice javne te su sve odluke javne, a danas su zbog proteklih događanja htjeli naglasiti tu transparentnost te su poziv na praćenje uputili svim medijima, nakon što je novinar Dubrovačke televizije Pasko Tomaš poslao upit za praćenje sjednice. Ispričao se novinaru Pasku Tomašu zbog nemilog događaja na prošloj konferenciji za medije. 

Usvojen je dnevni red, a novi član Vijeća je Emilio Puljizević koji je kazao kako se na Lokrumu osjeća posebno te je najgora vremena za grad Dubrovnik i za Lokrum proveo upravo na otoku. 

Obradović je pojasnio zadatke i dužnosti Upravnog vijeća. Podsjetio je na nadzor Gradske revizije Grada Dubrovnika. Obradović je pojasnio kako Upravno vijeće nije sud niti je kompetentno za javnu nabavu. Dio spornog otpada odvezen i zbrinut je prije nego što je to ugovoreno, prekršena je procedura, ali nije nastala nikakva finacijska šteta. Tijekom posljednje javne nabave nastale su čak određene uštede za ustanovu, ali je ravnatelj, koji je trenutačno na godišnjem odmoru, odgovoran jer je, prema Obradovićevim riječima, odstupio od procedure. 

Upravno vijeće jednoglasno je Odboru za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Dubrovnika predložilo imenovanje Nikoline Grković za vršiteljicu dužnosti ravnateljice JU Rezervat Lokrum. Grković se predstavila medijima. 

Obradović je podsjetio na trud i angažman ravnatelja Grileca kao i na brojne radove uređenja na otoku koji su realizirani dok je Grilec bio ravnatelj. 

Predloženo je i usvojeno da se formira Povjerenstvo za organizacijske promjene kako bi se povećala učinkovitost ustanove, a članovi su Nikolina Korać, Nikolina Grković te Mateo Kristović. 

I dalje je odgovoran samo ravnatelj, ravnateljica, ali je bit povećati komunikaciju. Naime, Obradović je naveo kako u recentnom postupku nije 'upaljen alarm' kada je to trebalo. 

Kristina Ćurčija odbacila je prozivke medija kako je i sama upletena u "aferu Lokrum".

Potom su iznesena izvješća stručnih voditelja i pomoćnika ravnatelja. Pandemija ima veliki utjecaj na financije, rečeno je kako je financijski položaj stabilan. Također, u lipnju je ostvareno 9 do 10 posto sredstava od prodanih karata u odnosu na lipanj lani. Navedeno je i kako lokrumski vatrogasci ove godine slave 20. rođendan od osnivanja, dok brodovi "Skala" i "Zrinski" dogodine slave 50 godina, a izglasano je da će se pristupiti saniranju kvara jednog od brodova. U planu je nabavka novog broja za povezivanje Lokruma i Trstenog. Najavljena je suradnja s Dubrovačkim ljetnim igrama tijekom ceremonije otvaranja, ali će i određeni programi Dubrovačke baštine biti realizirani na Lokrumu.  

Jednoglasno je izglasano da će cijena ulaznica od 15. srpnja do 1. rujna iznositi 140 kuna, što je deset kuna niža cijena nego lani. 
19. travanj 2024 03:09