StoryEditorOCM
DubrovnikKIŠA I NIŽE TEMPERATURE

Upaljen crveni Meteoalarm u dijelu zemlje, evo kakvo nas vrijeme očekuje danas u Dubrovniku

Piše A.Ke.
21. travnja 2024. - 08:24

Prema najavi meteorologa danas će u Dubrovniku biti pretežno oblačno uz kišu koja će padati skoro cijeli dan. Dnevne temperature oko 15 stupnjeva, tek će se večeras početi razvedravati. Utješno je što se za sutra očekuje nešto više sunčanog vremena na dubrovačkom području. Uglavnom danas nigdje bez kišobrana. 

U ostalom dijelu zemlje mjestimice mogu se  očekivati i  pljuskovi, u gorju čak i malo snijega.  Uz to, očekuje se većinom umjeren sjeverni, sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, duž obale i jaka bura, pod Velebitom prijepodne na udare olujna. Najviša temperatura između 9 i 13, duž obale i na otocima od 14 do 17 °C.

Jučer je bilo najavljeno kako će u nedjelju najjači vjetar puhati na području Velebitskog kanala s udarima i do 130 km/h, a DHMZ je to upozorenje na najviši stupanj pa je za to područje proglašen crveni Meteoalarm. Duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije na snazi je žuti Meteoalarm, dok se za ostatak Hrvatske ne očekuju poremećaji. Nešto stabilnije bit će u ponedjeljak, kada će se može  očekivati najjači vjetar s udarima do 95 km/h.

Mokri su ili vlažni i skliski kolnici pa vozačima iz HAK-a  savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

01. svibanj 2024 18:36