StoryEditorOCM
DubrovnikSTOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Županiji devet novih slučajeva, dvoje pacijenata transportira se u Split i Zagreb

Piše dv
4. travnja 2020. - 12:42
Prema posljednjim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih je 59, tj. 9 potvrđenih slučajeva više u odnosu na posljednju objavu Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Hospitalizirano je 15 pozitivnih pacijenata. Tijekom dana očekuje se transport 2 pozitivna pacijenta u respiratorni centar KBC-a Split te u Kliniku za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu.
Riječ je o pacijentici kojoj se tijekom noći pogoršalo stanje te je intubirana i stavljena na respirator, a sukladno unaprijed zadanom protokolu bit će transportirana u Split.
Što se tiče drugog pacijenta, njegovo opće stanje je dobro, ali je riječ o pacijentu koji je ranije bio na operaciji transplatacije bubrega te će stoga iz predostrožnosti biti prebačen u Zagreb.

Tri pacijenta su još ranije prebačena u respiratorni centar KBC-a Split i njihovo stanje je teško, ali i dalje stabilno. Izliječene su dvije osobe.
Ukupno je poslano 466 uzorka na analizu. Tijekom jučerašnjeg dana na analizu je poslano 65 uzoraka, trenutno se čekaju rezultati za 1 uzorak. Na kućnom liječenju u izolaciji je 39 osoba pozitivnih na COVID-19.

U posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije, a od početka pandemije ukupno je utvrđeno 17 slučajeva kršenja mjere samoizolacije. U karanteni su i dalje dvije osobe.

Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima.
U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje.

Podsjećamo kako su Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo osigurali telefonsku liniju za sve kojima u ovoj situaciji treba psihološka pomoć. Kontakt telefon za našu županiju je 091 544 44 33.
20. travanj 2024 13:29