StoryEditorOCM
DubrovnikDemanti Grada Dubrovnika

‘U zapisniku Upravnog suda Pašalićev odvjetnik navodi kako je podnesena kaznena prijava, i još zna u kojoj je prijava fazi!‘‘

Piše L. V.
8. veljače 2024. - 15:44

Grad Dubrovnik uzvraća izjavi pravnog zastupnika tvrtke Laguna trade Ante Kačića kako nisu podigli kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Mata Frankovića. U demantiju dostavljaju i dokumente na koje se referiraju. Pogledajte ih OVDJE.

-Zapisnik Upravnog suda u Splitu od 2. veljače 2024. godine, u Upravnom sporu koji je tvrtka Laguna Trade d.o.o. podnijela s ciljem poništenja građevinske dozvole za projekt izgradnje Lapadske obale, u dva bitna dijela potvrđuje istinitost ranijih navoda Gradonačelnika.

Naime, navedeni zapisnik Upravnog suda u Splitu sadrži izjavu odvjetnika gospodina Pašalića  Mladena Prke koji je na ročištu izjavio sjedeće:  „Također, tužitelj smatra da se izvršavanjem predmetne građevinske dozvole ujedno čini kazneno djelo opisano u čl. 212. Kaznenog zakona RH, što je pored ranije navedenog još jedan zakonom predviđeni razlog ništetnosti predmetne građevinske dozvole, a u vezi čega su u tijeku izvidi temeljem podnesene kaznene prijave od strane tužitelja.“ (prilog - Zapisnik s ročišta Upravnog suda u Splitu, označen tekst na stranici 2)

Drugim riječima, odvjetnik gospodina Pašalića jasno tvrdi kako je podnio kaznenu prijavu protiv Gradonačelnika iz razloga što je izgradio Lapadsku obalu, međutim ono što je zastrašujuće, odvjetnik uz navedeno tvrdi i kako su u tijeku izvidi temeljem podnesene kaznene prijave. Stoga se pitamo kako netko tko je podnio kaznenu prijavu protiv Gradonačelnika može raspolagati informacijom u kojoj fazi se kaznena prijava nalazi. 

Dalje se u iskazu navodi „Zainteresiranoj strani je poznato da je Vlada RH kao davatelj koncesije ujedno tužitelju produžila i produžavat će rok za dostavu predmetne uporabne dozvole…“. (Prilog - Zapisnik s ročišta Upravnog suda u Splitu, označen tekst na stranici 3)

Ovom izjavom  odvjetnik gospodina Pašalića na Upravnom sudu u Splitu zauzima poziciju Vlade Republike Hrvatske i tvrdi da je Vlada produljila rok (što je neistina), ali i da će nastaviti produljivati rok za dostavu predmetne uporabne dozvole. Nakon svega navedenog, postavlja se pitanje kako odvjetnik gospodina Pašalića može jamčiti produljenje rokova koji su određeni zakonom, odnosno postoji li „netko“ tko je iznad redovnih procedura Vlade i radi li se u ovoj izjavi o potencijalnom kaznenom djelu trgovine utjecajem, jer jedino tako netko može raspolagati ovakvom informacijom. " - pišu u demantiju iz Grada.

Lapadsku obalu, dodaju, izgradili su na ponos građanima grada Dubrovnika i "vesele se svim daljnjim prijavama gospodina Pašalića, jer što god radio Lapadska obala je tu."

28. travanj 2024 17:42