StoryEditorOCM
DubrovnikJAVNA USTANOVA

U malu gradsku oazu mogli bismo već 8. travnja! A pogledajte i promjene u cjeniku Rezervata Lokrum

Piše DV
17. ožujka 2022. - 13:27

Odlukom Upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum od dana 29. studenog 2021.g donesen je novi Cjenik Javne ustanove Rezervat Lokrum za sezonu 2022. koji predviđa niz novosti i pogodnosti za svoje posjetitelje u novoj sezoni.

Do 30. travnja 2022. godine odobren je popust od 50 posto na cijene ulaznica, zakupa i usluga Javne ustanove Rezervat Lokrum. Novost u cjeniku je uvođenje Godišnjeg pokaza I. i II. Kategorije. Pravo na godišnji pokaz 1. kategorije ima fizička osoba koja ima prebivalište i boravište na području Grada Dubrovnika, a pravo na godišnji pokaz II. kategorije ima fizička osoba koja ima prebivalište na području drugih gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Djeca do 16 godina na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz i ulazak u Rezervat.

Važna promjena u cjeniku za 2022. godinu je izjednačavanje cijene ulaznice s povratnom brodskom kartom i ulaznice na Lokrum (u Rezervat), odnosno uvedena je jedinstvena ulaznica za odrasle osobe u iznosu od 200,00 kn.

Korisnici Dubrovačke kartice i dalje će ostvarivati pogodnosti u iznosu od 30 posto popusta na cijenu ulaznice za odrasle osobe uz predočenje Ducard 7 days, odnosno 20 posto popusta na cijenu ulaznice za odrasle osobe uz predočenje Ducard 3 days.

Za sve građane RH predviđen je popust korištenjem Mudrica ( dječje) kartice za 3 kategorije u iznosima 10 posto popusta za 1. kategoriju, 20 posto popusta za 2. kategoriju i 30 posto popusta na ulaz u rezervat za 3. kategoriju. Više informacija mogu se preuzeti na web stranici .

Nisu promijenjene cijene sljedećih kategorija ulaznica za osobe s invaliditetom i studente u iznosu od 30,00 kn, a cijena ulaznice za agencije za organizirane grupe (minimalno 10 osoba) iznosi 150,00 kuna. Ulaznica za djecu iznosi od 30,00 kn, vaucher za 10 ulaznica u iznosu od 800,00 kn te povratna brodska ulaznica Lokrum-Grad u iznosu od 50,00 kn.

Također, Ustanova uvodi novi informacijski sustav za naplatu i kontrolu ulaznica, odnosno ulaznice će se moći kupiti putem web stranice www.lokrum.hr . Prodajna mjesta Javne ustanove Rezervat Lokrum nalaze se u Luži, poslovnim prostorijama TZ-a Grada Dubrovnika i Lugarevoj kući na Lokrumu. Način i vrijeme predaje zahtjeva za izdavanje pokaza objavit će se na FB stranici i web stranici Javne ustanove Rezervat Lokrum. 

Planirani datum otvaranja otoka za posjetitelje je 8. travnja 2022. godine ukoliko dopuste vremenski uvjeti.

29. travanj 2024 07:24