StoryEditorOCM
DubrovnikLOKRUMSKE LEGENDE

Turisti pismom iz Engleske poslali pužića i paunovo pero natrag na Lokrum, uvjereni da je rezutlat njihove nesmotrenosti potres i da su probudili lokrumsko prokletstvo

Piše DV
5. svibnja 2022. - 12:34

"Primiti omotnicu sa školjkicom ili kamenčićem bilo bi za mnoge čudno i neobično, ali ne i za Rezervat Lokrum. Kod nas nije rijedak slučaj da nam stigne neka lijepa kartolina ili samo prazna omotnica s kamenčićem, a ponekad i cijelo paunovo pero..Svi odmah znamo o čemu je riječ (vjerovali ili ne u legendu o Lokrumskom prokletstvu) pa je tako bilo i ovog ponedjeljka kada smo primili omotnicu obitelji iz Engleske s malim pužićem. Naime, kako su nam opisali, ova obitelj je nedavno posjetila naš Lokrum i ponijela sa sobom malog pužića za uspomenu. Posljednje večeri svog boravka u Dubrovniku osjetili su veliki potres, kao i svi mi te iz straha od Lokrumske legende i riječi “Neka je proklet svaki koji pribavi Lokrum za osobno uživanje”, odlučili vratiti pužića svom mjestu, gdje i pripada, na Lokrum. Ova obitelj koja je posjetila naš Lokrum može biti mirna; pužića smo kao i sve ostale kamenčiće, školjkice i paunova pera vratili na Lokrum.." - zapisali su iz rezervata Lokrum na svojoj Facebook stranicu neobične događaje posljednjih dana.

Svi znamo za lokrumsko prokletstvo i da se s otoka na kopno ne smije odnositi ništa, neki se toga drže, neki ne, ali u svakom slučaju, turisti koji su ga posjetili i doznali za legendu odlučili su da će je poštovati. Potres im je utjerao strah u kosti, a 'suvenire' koje su namjeravali zadržati kao uspomenu na Lokrum ipak su odlučili poslati natrag. Za svaki slučaj!

28. travanj 2024 01:40