StoryEditorOCM
DubrovnikSUSJEDSKI PROJEKTI

Tamindžija poručio Dobroslaviću: Umjesto da se radujete uspjehu komšija, Vas "žuljaju" projekti HE "Dabar" i aerodroma

Piše DV
9. siječnja 2022. - 12:36
Rijeka Bregava jedna je od vecih pritoka Neretve koja bi mogla potpuno presusiti, Zbog izgradnje sest hidrocentrala poznatijih pod nazivom Gornji Horizonti, ciji je investitior Elektroprivreda republike Srpske i Engleska tvrtka ETF.Denis Jerkovic/cropix

Narodni poslanik Ilija Tamindžija rekao je da svaki uspjeh Republike Srpske nekoga "nažulja", pa tako i izgradnja hidroelektrane "Dabar" i aerodroma u Trebinju, donosi Trebinjelive.

Tamindžija je, komentirajući izjave župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića oko izgradnje ovih velikih kapitalnih projekata za Srpsku, Hercegovinu i Trebinje, istaknuo da su na provokacije i neosnovane optužbe do sada šutjeli iz dobrog odoja i pristojnosti.

Dobroslavićeve izjave Tamindžiju podsjećaju na "manire" SDA i njihove politike, čiji čelnici, također, u svim velikim projektima u Srpskoj vide nešto loše, ali ne i vlastite neuspjehe.

"Godinu 2021. ispratili smo uz odlične vijesti - potpisan je ugovor o izgradnji i financiranju Hidroelektrane 'Dabar'. I umjesto čestitke, župan dubrovačko-neretvanski odlučio je da od susjedskog uspjeha napravi svoju promociju - kritizirajućii i tobože ispitujući projekt koji je dobio sve potrebne suglasnosti i dozvole i prošao relevantne institucije. I ne samo to. Zna odlično Dobroslavić i da je upravo zbog ekologije na koju se poziva projekat tapkao u mjestu tri godine, ali na kraju ni Sud BiH nije mogao naći nijednu zamjerku i neregularnost kada je ekološka dozvola u pitanju. No, gle čuda, župan bi ponovo ovu temu da stavi na stol. I da nam 'ukrade' još jedno dvije-tri godine. Poručujemo mu da mi gradimo i radimo", naveo je Tamindžija.

Prema Tamindžijinim riječima, HE "Dabar" je projekt iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, iz vremena FNRJ i SFRJ, i Republici Srpskoj bit će, dodaju, veliko zadovoljstvo i ponos da ga izgradi.

"Bilo bi nam zadovoljstvo da župan preispita zašto se neki strateški objekti iz nekadašnje države, a na njegovom teritoriju, ne održavaju, pa  je HE 'Dubrovnik' svako malo van mreže zbog čega financijski trpe i Hrvatska i Srpska. Bilo je još prigodnih tema za kraj godine, pa možda i da se sumiraju svi benefiti Neuma, Čapljine i Ravnog i utjecaj rada HE Čapljina na budžete ovih općina. Sigurno bi bilo prikladnije od kritika projekta aerodroma Trebinje kojim se bave kompetentni i stručni ljudi iz Srbije i Srpske", naveo je Tamindžija.

U Republici Srpskoj raduju se, dodaju, svakom infrastrukturnom projektu koji realiziraju susjedi, bez obzira na to radi li se o Srbiji ili Hrvatskoj.

"Ipak, ne očekujemo od Vas da dijelite radost s nama zbog naših poduhvata, ali očekujemo da ih makar objektivno sagledate i ne komentirate zlonamjerno. Neka budućnost kaže istinu i procijeni svakoga u skladu sa svojim radom i postignućima", naveo je Tamindžija, piše Trebinjelive.

19. travanj 2024 05:49