StoryEditorOCM

Sutra koncert dua Dunjaluk u Lazaretima, sevdah za one koji misle da ga ne vole

Piše Maja Rilović Koprivec
25. travnja 2024. - 10:31

Pjevačica Dunja Bahtijarević i električni gitarist Luka Čapeta,  poznatiji kao duo Dunjaluk održat će sutra 26. travnja koncert u Art radionici Lazareti.

Dunjaluk je nastao 2020. godine, a njihov glazbeni stil je najlakše opisati kao sevdah za one koji misle da ne vole sevdah. Dunjaluk je u potpunosti ogolio sevdah i pristupio mu na novi način – vokalna interpretacija je prilično drukčija od tipičnog, sevdalijskog načina pjevanja, a električna gitara tim pjesmama daje novi zvuk, od jazza, preko ambijentalnih dijelova do noisea.

Prvi album objavili su krajem 2022., a prošle godine su imali dosta zapaženih nastupa po cijeloj Europi, od Fira Mediterrània festivala u Španjolskoj, preko Resonator Festivala u Danskoj do Balkan: MOST festivala u Mađarskoj i SHIP-a u Šibeniku.

Koncert je organiziran u sklopu godišnjih programa udruge Art radionica Lazareti i AVCD te Platforme za Lazarete, a podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Turističke zajednice Grada Dubrovnika te Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i županije Dubrovačko-neretvanske. Cijena ulaznica u pretprodaji je 8 EUR, a na dan koncerta 10  EUR. Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Art radionici Lazareti od 12 do 19 sati.

 

 

 

01. svibanj 2024 07:18