StoryEditorOCM
DubrovnikODLUKOM LUČKE UPRAVE DNŽ

Ribari mogu prodavati ulov s koča u lukama

Piše dv
4. travnja 2020. - 11:53
Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije slijedom zamolbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva poljoprivrede, donijela je odluku o omogućavanju prodaje proizvoda ribarstva s ribarskih plovila.
- Dopušta se prodaja proizvoda ribarstva s ribarskih plovila vezanih na iskrcajnim mjestima u lukama otvorenim za javni promet u nadležnosti Lučke uprave DNŽ - navodi se u Odluci.

Vrijeme u kojem je dopuštena prodaja, način rada i mjere kojima su se i prodavači i kupci dužni pridržavati jednako je radnom vremenu i mjerama koje su nadležna tijela propisala za trgovine prehrambenim proizvodima. U Odluci još stoji kako je 'prodavač dužan osigurati da se svi pridržavaju propisanih sigurnosnih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH a nakon završetka prodaje dužan je očistiti i oprati mjesto prodaje'.

Prodaja proizvoda ribarstva s ribarskih plovila moguća je na mjestima koja su popisana Odlukom o popisu iskrcajnih mjesta za ribarska plovila koja obavljaju gospodarski ribolov na moru. Prema spomenutoj odluci to su luke: Ploče, Blace - Ploče, Trpanj, Lovište, Orebić, Trstenik, Prapratno, Slano, Dubrovnik - Gruž, Sustjepan, Cavtat, Molunat, Vela Luka, Brna, Lumbarda, Ubli - operativna obala.

Odluka o omogućavanju prodaje proizvoda ribarstva s ribarskih plovila vrijedi do okončanja pandemije koronavirusa.
23. travanj 2024 08:42