StoryEditorOCM
DubrovnikNa dubrovačkom sveučilištu

Promocija udžbenika ‘Kirurgija za zdravstvene studije’ dr. sc. Marka Margaritonija i suradnika

Piše dv
12. ožujka 2024. - 16:04

Sveučilište u Dubrovniku poziva na promociju nacionalnog sveučilišnog udžbenika ‘Kirurgija za zdravstvene studije’, koja će se održati u petak, 15. ožujka u 18 sati u sveučilišnom Kampusu (Branitelja Dubrovnika 41).

Glavni urednik udžbenika, u nakladi Sveučilišta u Dubrovniku, je izv. prof. dr. sc. Marko Margaritoni, u suradnji s 40 suradnika iz velikog broja bolnica i kliničkih bolničkih centara.

Udžbenik, kroz 16 poglavlja i na oko 650 stranica, obuhvaća sva područja kirurgije i donosi presjek suvremene propedeutike, dijagnostike i kirurških postupaka iz različitih kirurških disciplina. Recenziralo ga je 7 uglednih hrvatskih profesora kirurških struka, a predviđen je kao obavezna nastavna literatura iz kirurških kolegija na različitim razinama nastave na hrvatskim sveučilištima i veleučilištima. Ovo izdanje pruža izniman doprinos stručnoj literaturi namijenjenoj zdravstvenim studijima za čiju je objavu postojao velik društveni i znanstveni interes.

O glavnom uredniku:

Izv. prof. dr. sc. Marko Margaritoni prim. dr. med., specijalist je opće i plastične kirurgije s dugogodišnjim stažom. Gotovo cijelu profesionalnu karijeru, izuzev službenih i dodatnih edukacija u Hrvatskoj i inozemstvu, proveo je u Općoj bolnici Dubrovnik, gdje i danas djeluje kao voditelj Odjela plastične kirurgije i kirurgije dojke, voditelj Znanstveno-nastavne jedinice i predsjednik Stručnog vijeća OB Dubrovnik. Istaknuo se organizacijom više od 20 domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih skupova – kongresa, simpozija, tečajeva, akademija i radionica. Koautor je nekolicine udžbenika i nastavnih tekstova s područja plastično-rekonstrukcijske i estetske kirurgije te kirurgije dojke, urednik je tri monografije. Publicirao je više od 250 znanstvenih i stručnih radova, kongresnih priopćenja, recenzija i održao više desetaka pozvanih predavanja u Hrvatskoj i svijetu uz veliki broj drugih javnih nastupa. Član je petnaestak domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih udruženja i institucija, te dobitnik više nacionalnih i strukovnih nagrada za svoj rad.

27. travanj 2024 15:38