StoryEditor
DubrovnikMEDICINSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Priznanje Branku Bazdanu za utemeljenje Palijativne skrbi u Općoj bolnici Dubrovnik

Piše PSD.
25. rujna 2017. - 14:36

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u prostorima katedre Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i vještine komunikacije (CEPAMET), dodijeljena su 21. rujna vrijedna priznanja za rad i doprinos na području palijativne skrbi dvojci naših sugrašanina, Branku Bazdanu i Stijepu Gleđ – Markosu.
 
Branku Bazdanu priznanje je dodijeljeno u stručnom dijelu i to za utemeljenje Palijativne skrbi (izgradnja odjela) u Općoj bolnici Dubrovnik te za osnivanje i razvoj palijativne skrbi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na širem području Dubrovniku.
Stijepo Gleđ – Markos dobio je priznanje u volonterskom dijelu i proglašen je palijativcem 2016. godine. Vrijedno priznanje je dobio za svoj humanitarni i volonterski rad sa palijativnim pacijentima na Odjelu opće bolnice Dubrovnik. 
 
Priznanja su dodijelili predstojnica i voditelj Centra prof.dr.sci. Marijana Braš i prof.dr.sci Veljko Đorđević, a dodjeli priznanja su uz mnoge uzvanike nazočili bivši dekani medicinskog fakulteta prof.dr.sci. Nada Čikeš, akademik prof.dr.sci. Davor Miličić i sadašnji prodekan prof.dr.sci. Davor Ježek.
 

26. lipanj 2022 07:43