StoryEditorOCM
DubrovnikVALENTIN DUJMOVIĆ O OTPREMNINAMA

‘Prilikom prelaska iz Sanitat u Vodovod nisam dobio otpremninu, a odlaskom iz Vodovoda ona je iznosila oko 45 tisuća kuna. A Kunica je nezakonito dobio otkaz što je potvrdio i sud‘

Piše dv
23. ožujka 2022. - 11:38

Nakon što smo objavili priče o otpremninama koje su se isplaćivale u Sanitatu, javio nam se i jedan od bivših direktora te dubrovačke gradske komunalne tvrtke, Valentin Dujmović naglasivši kako on nije dobio otpremninu. - Kao direktor Sanitata prilikom prelaska u drugu gradsku tvrtku, Vodovod, nisam dobio otpremninu. Odlaskom pak iz Vodovoda, dobio sam nešto više od 60 tisuća kuna otpremnine, no tražio sam da zadržim laptop, tablet i mobitel koji sam koristio pa njihova vrijednost od oko 15.000 kuna odbijena od otpremnine.

Po Ugovoru sam imao pravo ostati na neodređeno vrijeme u Vodovodu, što mi je gradonačelnik u razgovoru i ponudio i to mjesto člana uprava, no obzirom da sam u kampanji kao kandidat za gradonačelnika najavio da ću ukoliko izgubim izbore otići iz Vodovoda, ponudu nisam prihvatio te sam na Skupštini razriješen. Smatrao sam naime da novi gradonačelnik treba imenovati svoje ljude u upravu i preuzeti odgovornost za njihov rad – poručuje Valentin Dujmović, danas zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda koji se osvrnuo i na njegova nasljednika u Sanitatu, Vedrana Kunice za kojeg kaže kako je iz te gradske tvrtke nezakonito dobio otkaz.

image

Presuda kojom je potvrđeno da je Uprava Sanitata nezakonito dala otkazdotadašnjem direktoru Vedarnu Kunici

Vd

Dujmović nam je dostavio i sudsku presudu koju je dobio nakon spora protiv tadašnje uprave Sanitata po kojoj je morao biti vraćen na odgovarajuće radno mjesto sukladno struci i ranijoj poziciji uz ugovor na neodređeno vrijeme. - Primjerice Niko Kapetanić je ostao savjetnik uprave. No Vedran je nakon presude odlučio, kao i ja, otići i to je napravio uz nagodbu te je dobio otpremninu od nešto preko 100 tisuća kuna – prisjeća se Dujmović.

image

Presuda kojom je potvrđeno da je Uprava Sanitata nezakonito dala otkazdotadašnjem direktoru Vedarnu Kunici

Vd
28. travanj 2024 17:37