StoryEditorOCM
DubrovnikARHITEKTONSKI IMPRESIVAN|

PREKRASAN OBJEKT, VELIKI USPJEH U nazočnosti premijera Plenkovića, svečano otvoren dubrovački Studentski dom

Piše Bruno Lucić
15. veljače 2021. - 15:22

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvaranja dubrovačkog Studentskog doma. Plenković je u svom govoru istaknuo da se aktivno prionulo poslu, a Dom je opisao kao "arhitektonski impresivan" i "prekrasan infrastrukturni projekt". Dodao je kako je ulaganje u znanost i znanje ključno, a kazao je kako će se nastaviti davati potporu Gradu Dubrovniku, Studentskom centru i Sveučilištu u Dubrovniku.

image
Premijer Andrej Plenković uoči svečanosti otvorenja Studentskog doma u Dubrovniku
Tonći Plazibat/Hanza Media

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je kako su najbogatiji resurs grada Dubrovnika mladi. Kazao je kako Grad Dubrovnik do 2017. nije aktivno koristio EU-fondove, a došlo se do ugovorenih milijardu bespovratnih sredstava. Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je da će odsad Sveučilište biti privlačnije za studente iz Hrvatske, ali i iz inozemstva.

Ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica kazao je kako je ovaj trenutak čekao 15 godina te kako je riječ o, za Sveučilište u Dubrovniku, iznimno vrijednom projektu. Vrijednost investicije je 220 milijuna kuna. Najavio je i izgradnju prve studentske sportske dvorane odmah pokraj samog komoleksa Doma.

image
Tonći Plazibat/Hanza Media

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum izjavio je da Dubrovnik postaje studentski grad u pravom smislu riječi, a poručio je da je trajno svima, koji studiraju u Dubrovniku, riješeno pitanje smještaja. A izgradnjom Doma Sveučilište u Dubrovniku spremniji je za veći međunarodni iskorak.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovnika Blaž Bulum rekao je kako su dubrovački studenti izgradnjom dobili odgovarajući studentski standard.

Na kraju je Plenković otkrivanjem ploče Doma simbolično označio završetak radova te sa suradnicima i domaćinima obišao prostor Doma.

Inače, Dom je blagoslovio studentski kapelan don Marinko Šljivić.

18. travanj 2024 18:25