StoryEditorOCM
DubrovnikNA SVEUČILIŠTU

Predstavljena knjiga ‘Kirurgija za zdravstvene studije’ urednika dr. Marka Margaritonija

Piše dv
15. ožujka 2024. - 21:53
Voditelj odjela za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke Opće bolnice Dubrovnik, prof.dr.sc.Marko Margaritoni dr.med.primBožo Radić/cropix/

Sveučilište u Dubrovniku večeras je na sveučilišnom kampusu organiziralo promociju nacionalnog sveučilišnog udžbenika ‘Kirurgija za zdravstvene studije’, čiji je glavni urednik  izv. prof. dr. sc. Marko Margaritoni. Sveučilište u Dubrovniku izdavač je udžbenika na kojemu je surađivalo 40 suradnika iz velikog broja bolnica i kliničkih bolničkih centara.

Na promociji su govorili rektor Sveučilišta Nikša  Burum, koautor i ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić te  recenzenti prof. dr. sc. Branko Žic i prof. dr. sc. Ivica Lukšić.

Glavni urednik dr. Margaritoni specijalist opće i plastične kirurgije s dugogodišnjim stažem koji je gotovo cijelu profesionalnu karijeru, izuzev službenih i dodatnih edukacija u Hrvatskoj i inozemstvu, proveo u Općoj bolnici Dubrovnik zahvalio se svima koji su sudjelovali u nastanku udžbenika, ali i onima koji su došli na promociju udžbenika. Udžbenik, kroz 16 poglavlja i na oko 650 stranica, obuhvaća sva područja kirurgije i donosi presjek suvremene propedeutike, dijagnostike i kirurških postupaka iz različitih kirurških disciplina. Recenziralo ga je 7 uglednih hrvatskih profesora kirurških struka, a predviđen je kao obavezna nastavna literatura iz kirurških kolegija na različitim razinama nastave na hrvatskim sveučilištima i veleučilištima. Ovo izdanje pruža izniman doprinos stručnoj literaturi namijenjenoj zdravstvenim studijima za čiju je objavu postojao velik društveni i znanstveni interes.

27. travanj 2024 19:34