StoryEditorOCM
DubrovnikTRG ORUŽJA

Predizborni skup HDZ-a u Dubrovniku: Hrvatsku smo napravili boljom državom s većim standardom. Uvjereni smo u pobjedu

Piše dv
12. travnja 2024. - 18:07
Dubrovnik, 120424. Predizborni skup HDZa u Dubrovniku. Na fotografiji: Blazenko Boban, Andrej Plenkovic, Branko Bacic, Marija Vuckovic, Dalibor Milan, Damir Krsticevic.Bozo Radic/Cropix/Cropix

HDZ je u Dubrovniku održao predizborni skup. Ususret parlamentarnim izborima članovi i simpatizeri su se okupili na Trgu oružja gdje su im se obratili kandidati kao i premijer Andrej Plenković.

Premijer je uvodno rekao kako je atmosfera dobra i da očekuje podršku. Smatra kako je u 10. izbornoj jedinici jedna od najjačih lista i da će rezultati biti dobri.

Mato Franković u svom govoru za Plenkovića je rekao kako je prijatelj Grada i da je podržao mnoge projekte koji su se radili. Za Milanovića je rekao da je politički suparnik koji je u Dubrovniku nepoznanica te da je njegova vlada gradu dala nula eura.

Marija Vučković istaknula je kako je u našoj županiji realizirano puno projekata te da je sigurna kako će sljedeća vlada Andreja Plenkovića nastaviti s projektima.

General Damir Krstičević osvrnuo se na Domovinski rat zahvalivši svima onima koji su branili domovinu te istaknuo kako zbog toga građani imaju mogućnost birati vlast na demokratski način. Za nadolazeće izbore rekao je da su najvažniji do sada, a za Plenkovića da je Hrvatsku napravio boljom državom s većim standardom te da su kandidati na listama jamac kako će se pozitivni trend nastaviti i dalje.

Nositelj liste za 10. izbornu jedinicu Branko Bačić, rekao je kako je Hrvatska danas uređenija država i da smo kao društvo na većem nivou. Za političke suparnike smatra kako puno govore loše o drugima te da o HDZ-u govore svi projekti koji su realizirani u proteklom periodu. Naglasio je kako će prije presušiti more u staroj gradskoj luci nego HDZ izgubiti u Dalmaciji.

Završno se okupljenima obradio Plenković rekavši kako voditi državu u teškim okolostima nije bilo lako jer je bila isprepletena brojnim krizama kao što je Agrokor i pandemija Covid-a 19. Unatoč tome smatra kako je vlada uspjela izaći kao pobjednik iz svih situacija te da se vodila briga o svim skupinama u društvu. -Rasle su plaće, mirnovine i ograničile su se cijene. Osigurali smo gospodarski rast i ulovili korak s državama EU-, istaknuo je Plenković. Za kraj premijer je rekao kako je na angažiranost na terenu velika i da je uvjeren u pobjedu.

28. travanj 2024 23:19