StoryEditorOCM
DubrovnikRasprava o sportskoj dvorani

Potrebica: Treba platiti misu u sv. Vlaha kako ne bi bilo žalbi na natječaj. Vlahušić: Ispune li se svi rokovi, častim vijećnike večerom

Piše DV
9. svibnja 2022. - 16:52

Raspravu o stavljanju izvan snage postojećeg i o prijedlogu odluke o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje, a s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnika, na sjednici Gradskog vijeća otvorio je Maro Kristić, razočaran uloženim u sport i podsjetio na 2018. godine donesenu strategiju razvoja sporta.

Najavio je kako će podržati odluku kako bi se do 2025. godine izgradila dvorana u Gospinom polju iako podsjeća kako je pitanje vlasništva zemljišta staro 20 godina te da će dvorana koja se lani izgradila za borilačke sportove morati srušiti.

- Dobit ćemo na brzini, kvaliteti i bit će ljepše u odnosu na prvotni plan koji se meni činio ok, ali znamo koliko je teško prolaziti postupak izvlaštenja, a ovo bi nam bio treći ili četvrti postupak. Sjećate se kad smo ishodili građevinsku dozvolu za Tamarić u Mokošici, a još nismo gotovi tek smo na 50 posto - obrazložio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Dvorana je pozicionirana da nema izvlaštenja i Grad je sam sebi susjed što olakšava projekt.

-Netko će reći odrekli ste se bazena koji tu bio planiran, čujem već, to je kao neka moja mržnja prema Jugu. Bože sačuvaj! To sebi neki stvore fikcije da opravdaju svoje postupke u prošlosti. Ima prostora za sve. Mislim da moramo odrediti prioritete, a priorit nam je ova dvorana. U konačnici, vjerovao sam sve ono što su pročelnici Benić i Pikunić naveli kao nužno za realizaciju projekta - rekao je Franković.

Andro Vlahušić rekao je kako će svim vijećnicima platiti večeru ukoliko se projekt završi na vrijeme, dok je Potrebica rekao kako treba platiti misu u sv. Vlaha kad krene natječaj kako ne bi bilo žalbi na njega.

Točka dnevnog reda je jednoglasno usvojena.

 

29. travanj 2024 19:56