StoryEditorOCM
DubrovnikZa Uskrs najavljeno 26 letova

Pisanice, cvijeće, delicije: Turistima dobrodošlica u novu sezonu, domaćima ukusni i mirisni sadržaji

Piše D.V.
31. ožujka 2024. - 09:38

Dubrovnik je nezaobilazna destinacija svima koji žele doživjeti spoj bogate povijesti, tradicije i iznimne ljepote. Uskrsni blagdani idealno su vrijeme za to jer najveći katolički blagdan nije samo prilika za proslavu vjerskog blagdana, već i za otkrivanje duše grada koji svakom posjetitelju nudi nezaboravno iskustvo.

image

Uskrsna šetnja Stradunom

Božo Radić/cropix/

Turistička sezona u Gradu počinje upravo s Uskrsom. To je vrijeme i kad se gostima nakon zimske stanke otvaraju hotelske kuće, počinju s radom i svi ugostiteljski objekti i brojne trgovine. Sve to obećava dubrovačkim gostima nezaboravne trenutke u vrijeme kad inače nema prevelike gužve i idealno je za upoznati svaki kutak dubrovačke povijesne jezgre.

Za Uskrs, kako tradicija nalaže, lokalno stanovništvo odlazi na misu i blagoslov jela, a u uskrsnoj košari obično je pinca, tradicionalni slatki uskrsni kruh i pengana jaja, dok neki dodaju i mladi sir, mladi luk, šunku i sol.

I ove je godine Turistička zajednica Grada Dubrovnika pripremila bogat program kako bi gosti našega grada što više uživali u blagdanskom ozračju.

Tako će na Uskrs, u nedjelju, 31. ožujka, u organizaciji dubrovačke Turističke zajednice na Stradunu nastupiti Klapa Ragusa za svu domaću čeljad i posjetitelje koji će se naći u Gradu. Djevojke u narodnim nošnjama, kao dar TZ grada Dubrovnika, svim turistima i posjetiteljima podijelit će pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja.

Turistička zajednica u suradnji s dubrovačkim ugostiteljima organizira ‘Proljetni gurmanski tjedan’, jedinstvenu gastro manifestaciju koja će se održati u uskrsnom tjednu, od 1. do 7. travnja. Gurmani će dobiti priliku uživati u izvanrednim jelima pripremljenim od svježih proljetnih namirnica u čak osamnaest dubrovačkih restorana.

image

Običaj je na Uskrs nositi i košaricu s hranom na blagoslov

Mihael Barisic/Cropix

- U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, najavljujemo manifestaciju ‘Dubrovnik Flower Market’, koja će se održati od 4. travnja do 7. travnja. Ova manifestacija nudi prigodni trodnevni program posvećen svijetu cvijeća i vrtlarstva, obogaćen raznolikim aktivnostima i događanjima za posjetitelje svih uzrasta. Tradicionalni sajam i prodaja cvijeća održat će se 5. i 6. travnja u Parku Luja Šoletića u Gružu. Posjetitelji će imati priliku prošetati kroz prekrasni sajam cvijeća, kupiti razne sadnice te dobiti korisne savjete o uređenju vlastitog botaničkog kutka, vrta i okućnice - najavljuju iz gradskog TZ-a.

Ovogodišnja manifestacija ‘Dubrovnik Flower Market’ bit će obogaćena radionicama za djecu i odrasle u Prirodoslovnom muzeju, kao i radionicom branja samoniklog bilja.

05. svibanj 2024 13:55