StoryEditorOCM
DubrovnikGradonačelnik o Sunset beachu

"Ono što je bilo prije nije dobro, ovo sad je još gore. Od prvog dana su tu problemi..."

Piše DV
14. prosinca 2023. - 10:10

Aktualna tema plaže Sumratin i projekta i tvrtke Dubrovački zalasci sunca odnosno Sunset beach koja je otišla u likvidaciju bilo je vijećničko pitanje DUSTRA-inog vijećnika Željka Raguža.

-Iako nije direktno vezano uz Grad, volio bih čuti mišljenje gradonačelnika. Sve vodi scenariju – gazde se najedoše, pare podijeliše, objekti zatvoriše, a narod na*ebaše."

Odgovorio mu je gradonačelnik Franković.

-U počecima sam uistinu podržavao navedeni projekt, za njega je proveden prethodno urbanističko-arhitektonski natječaj koji je dao smjernice kako isti treba biti realiziran. Nisam ulazio u to tko je koncesionar, ali je činjenica da od prvog dana tu imamo probleme, a projekt nije realiziran sukladno osnovnim smjernicama. Tamo je napravljen cijeli niz pogrešaka, nema dovoljno stabala, a radeći objekte se pogriješilo u konceptu, jedva vidiš more od objekata. Ta priča nije dobra. Mi nismo dali koncesiju, ne naziremo je, to radi županija i vjerujem da će oni u okviru svojih ovlasti donijeti odluke i uvjeren sam kako će svaki novi koncesionar tamo uvesti cijeli niz promjena. Ono nije bilo dobro, no ovo što je sada je jednako loše, možda čak i lošije." - zaključio je Franković.

28. travanj 2024 22:33